Νευρική απάντηση Φιλίππου σε δημοσίευμα, που τον φέρνει να έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με την Δούρου

Δούρου ΦιλίππουΜια καθ΄ όλα νευρική απάντηση προσπάθησε να δώσει ο Δήμαρχος Σαρωνικού και Αντιπεριφερειάρχης Αττικής από 1/9/2014 Πέτρος Φιλίππου, σε δημοσίευμα που αποκάλυπτε ότι βρίσκεται «στα μαχαίρια» με την «συντρόφισσα του νέα Περιφερειάρχη Αττικής Ρέννα Δούρου.

Ο κ. Φιλίππου στην έγγραφη απάντηση στο δημοσίευμα του site Νοτιοανατολικά αναφέρει:

Με έκπληξη διαβάσαμε σε άρθρο σας, με τον τίτλο «Αποκάλυψη», για δήθεν «πρόβλημα στις σχέσεις Ρένας Δούρου – Πέτρος Φιλίππου».  Όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα του Σαββάτου 2/8/2014, για το οποίο δεν είχα καμία συμμετοχή ή ενημέρωση, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και μάλλον εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω ότι, ο συνδυασμός «Δύναμη Ζωής» με επικεφαλής την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, λειτουργεί με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες. Έχουν γίνει επανειλημμένες συσκέψεις με όλους τους Αντιπεριφερειάρχες αλλά και όλων των μελών του συνδυασμού προκειμένου να προγραμματίσουμε τη δράση μας για τη νέα μας θητεία στην Περιφέρεια Αττικής. Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα η «Δύναμη Ζωής» έχει αναπτύξει μία δυναμική παρουσία με συναντήσεις με υπουργούς, συσκέψεις με όλους του Δημάρχους Αττικής και με πάρα πολλούς κοινωνικούς φορείς, όπου πάντα παρευρίσκονται οι Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι τα τεράστια προβλήματα της Αττικής και ο τρόπος αντιμετώπισης τους.  Σας διαβεβαιώνω λοιπόν ότι το κλίμα στο συνδυασμό μας, είναι κλίμα συνεργασίας και συλλογικότητας και αυτός είναι ο βασικός τρόπος που θα κινηθούμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας. Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων σας καλούμε για συνεργασία. Άρθρα λοιπόν του τύπου «Τέλος στο ειδύλλιο Δούρου-Φιλίππου» εξυπηρετούν μάλλον άλλες σκοπιμότητες και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο το ύφος της απάντησης του Φιλίππου, το οποίο επί της ουσίας επιβεβαιώνει το δημοσίευμα. Θα ήταν πλέον πέραν κάθε αμφισβήτησης η κόντρα μεταξύ τους, αν η κα Δούρου δεν πραγματοποιούσε τις συναντήσεις της με Δημάρχους στην Ανατολική Αττική, όπως έκανε σε όλες τις Αντιπεριφέρειες.  Αλλά το ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλειστό κύκλωμα διοίκησης της Περιφέρειας που δεν συμπεριλαμβάνει τους Αντιπεριφερειάρχες και φυσικά ούτε τον Φιλίππου, αποδεικνύεται από τις μέχρι τώρα κινήσεις της (δείτε εδώ). Θα είχε ίσως κάποια (μικρή) αξία, αν η διάψευση  του δημοσιεύματος, προερχόταν από την ίδια την κα Δούρου, αλλά τέτοια δεν υπήρξε.  Το μόνο λάθος που κάνει ο συντάκτης του δημοσιεύματος  είναι ο τίτλος «Τέλος στο ειδύλλιο Δούρου-Φιλίππου», γιατί για να τελειώσει ένα ειδύλλιο θα έπρεπε να προϋπάρξει και ειδύλλιο δεν υπήρξε ποτέ.

Ο Αττικός Παρατηρητής  από τις 23/5/1014 έχει δημοσιεύσει (δείτε εδώ) ότι οι σχέσεις των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από προβληματικές έως κακές, από την πρώτη ημέρα των εκλογών της 18ης Μαΐου, όταν  τα αποτελέσματα της Ανατολικής Αττικής αλλά και του Δήμου Σαρωνικού, ήταν μια μεγάλη ήττα για τον συνδυασμό  «Δύναμη Ζωής». Τότε είχε εκφραστεί έντονα και δημόσια η δυσφορία της κας Δούρου, όταν κατά την δήλωσή της, ζήτησε από τον Φιλίππου να απομακρυνθεί από δίπλα της και να πάει πίσω και όταν της είπε ότι είναι ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, απάντησε «κανένας Αντιπεριφερειάρχης» (Δείτε εδώ).

Η δυσφορία της κας Δούρου απέναντι στον Φιλίππου μεγιστοποιήθηκε την 2η ημέρα των εκλογών όταν παρά την νίκη του συνδυασμού της και την ανακήρυξη ως νέας Περιφερειάρχου, στην Ανατολική Αττική επιβεβαιώθηκε η ήττα της, εκεί όπου θεωρείτο ότι λόγω του Φιλίππου ο συνδυασμός θα έκανε «περίπατο».  Η δυσφορία της κας Δούρου μετατράπηκε σε αποδοκιμασία σε βάρος του Φιλίππου, μετά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων στον Δήμο Σαρωνικού, όπου ο Φιλίππου υπέστη συντριπτική ήττα αφού έχασε με ποσοστά που εγγίζουν το 60% στις ενότητες Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας, με αποτέλεσμα να χάσει και ολόκληρο τον Δήμο, όπου υποτίθεται ότι μετά από 24 χρόνια πολιτικής κυριαρχίας θα συνέτριβε τον αντίπαλό του υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Παύλο Καμάρα.

Όπως αποκαλύπτεται τώρα από ακριτομυθίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η κόντρα είχε ξεκινήσει από την προεκλογική ακόμα περίοδο, όταν ο Φιλίππου πλασαριζόταν ως ο «έμπειρος» αυτοδιοικητικός, ο οποίος θα έπρεπε αυτός να ηγηθεί του συνδυασμού ή ακόμα, θα έπρεπε η άπειρη περί τα αυτοδιοικητικά  Δούρου, να τον συμβουλεύεται και κυρίως να υιοθετεί τις απόψεις του.

Η κόντρα μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι θα έχει συνέχεια. Ένα ακόμα αγκάθι, που θα εκδηλωθεί το αργότερο μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, κατά τις οποίες είναι βέβαιο ότι η κα Δούρου θα επιδιώξει να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή, ιδιαιτέρως αν ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται δημοσκοπικά ως το πρώτο κόμμα. Τότε είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και νέες συγκρούσεις μια και θα προκύψει θέμα αντικατάστασής της και από ποιόν(;)

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Νευρική απάντηση Φιλίππου σε δημοσίευμα, που τον φέρνει να έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με την Δούρου”

  1. Ρένα μήπως κορίτσι μου τον δέρνεις και είναι έτσι η φάτσα του;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: