Απάντηση Σγουρού στον Πέτρο Φιλίππου

tromaktiko15312tromaktiko15316tromaktiko15310Με αφορμή τις δηλώσεις του νέου Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Δημάρχου Σαρωνικού κ. Πέτρου Φιλίππου στην Αυγή στις 7/8/14 ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός έκανε την ακόλουθη δήλωση…
«Είναι γνωστό σε όλους ότι η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του ΠΕΠ Αττικής την 1/7/2012, δηλαδή λίγο μόνο χρόνο πριν από τη συμβατική λήξη του προγράμματος και ενώ αυτό είχε απορρόφηση ποσό που μόλις άγγιζε το 14%.
Κληθήκαμε δηλαδή να δώσουμε το φιλί της ζωής σε ένα μισοπεθαμένο πρόγραμμα και να διασώσουμε πόρους εκατομμυρίων ευρώ που θα έχανε η χώρα αν δεν υλοποιούσε τα έργα που είχαν προγραμματιστεί.
Το έργο αυτό το φέραμε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία, όπως κατ΄ επανάληψη αναγνώρισαν ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Χαν, ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης, οι ίδιοι οι κ.κ. Δήμαρχοι, για τα έργα της περιοχής τους.
Σήμερα παραδίδουμε ένα πρόγραμμα με απορρόφηση στο 82% και πλήρως διασφαλισμένη την επιτυχή ολοκλήρωσή του.
Η δήλωση επομένως του κ. Φιλίππου ότι επιχειρώ να οικειοποιηθώ το πρόγραμμα είναι κάτι χειρότερο από ατυχής.
Διαψεύδει τον εαυτό του ο κ. Φιλίππου και αυτό προκύπτει αβίαστα από ομιλίες, δελτίο τύπου και φωτογραφίες από επισκέψεις μου μαζί του σε έργα στο Δήμο Σαρωνικού.
Σε κάθε περίπτωση το κριτήριο δεν μπορεί να είναι η μέσω διαπλεκόμενων σχέσεων διακήρυξη εντάξεως έργων αλλά η υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων με διαφάνεια και πληρότητα.
Όμως ακόμα και αυτό που ισχυρίζεται ο κ. Φιλίππου δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, αφού το συντριπτικό μέρος των πιστώσεων που διατέθηκαν στο Δήμο Σαρωνικού αφορούν σε έργα που εντάχθηκαν με απόφαση της αιρετής Περιφέρειας Αττικής και υπογραφή Γιάννη Σγουρού.
Εμείς αυτό κάναμε και αυτό πέτυχαμε. Να γίνουν όσο περισσότερα έργα ήταν δυνατό και χωρίς να φοράμε κομματικές παρωπίδες στην επιλογή μας.
Ασκώντας διοίκηση ως Αντιπεριφερειάρχης ο κ. Φιλίππου από την 1η Σεπτεμβρίου θα έχει τη δυνατότητα να δει πόσα έργα θα μπορέσει να εντάξει και να υλοποιήσει στο Δήμο του και την Ανατολική Αττική.
Τότε ίσως να καταλάβει πόσο μικρόψυχη είναι η προσπάθειά του να επιτίθεται ψευδόμενος εν γνώσει του και αυτοαναιρούμενος.
Αιδώς Αργείοι.»

Σ.Σ. Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση Φιλίππου κατά την επίσκεψη Σγουρού στον Σαρωνικό στις  22/1/2014

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ευχαρίστησε τον κ. Σγουρό για την άριστη συνεργασία και για το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχει σταθεί πάντα αρωγός στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για ένταξη όσο το δυνατόν περισσοτέρων έργων στο ΕΣΠΑ.

Και εδώ το Δελτίο τύπου του Δήμου Σαρωνικού

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: