Εξαγγέλλει η Δούρου  όσα έχει… ήδη πράξει ο Σγουρός

Μαγνητική Τομογραφία«Ανοιχτές θύρες» παραβιάζει η νέα περιφερειάρχης Αττικής , Ρένα Δούρου, προσπαθώντας να αποδομήσει πολιτικά τον προκάτοχό της και να κτίσει για τη νέα διοίκησή της , ένα « φιλολαικό»  προφίλ. Αυτό υπενθυμίζει ο απερχόμενος περιφερειάρχης , Γιάννης Σγουρός , κατηγορώντας για υποκρισία ή άγνοια τη « διάδοχό» του.
Αφορμή αποτέλεσε η  δήλωση του Νίκου Μανιού, συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της υγείας, για τα  προβλήματα στο χώρο της υγείας. Ο κ. Μανιός ανακοίνωσε ότι « η Η κυρία Δούρου που δεν έχει αναλάβει ακόμη, ήδη έχει βγάλει πρόγραμμα, ήρθε σε συνεννόηση με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και όλοι και όλες οι ανασφάλιστες θα κάνουν οι μεν γυναίκες δωρεάν τεστ ΠΑΠ και μαστογραφία και οι άνδρες θα κάνουν τον έλεγχο για τον προστάτη. Με δαπάνες της Περιφέρειας Αττικής, αυτή είναι η διαφορά μας».
Σ΄απάντησή της , η Περιφέρεια Αττικής , επισημαίνει ότι αυτό υλοποιείται από το 2011 σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, τις Πρυτανικές Αρχές και τον επιστημονικά υπεύθυνο καθηγητή κ. Δ. Κελέκη.
Ενώ το σχετικό πρόγραμμα είχε εγκριθεί από  2007  από το Νομαρχιακό Συμβούλιο  Αθηνών, με νομάρχη πάλι τον κ. Σγουρό.
Κατά τη διάρκεια της υλοποίησής του επιτελέσθηκε σημαντικό κοινωνικό έργο, καθώς αντιμετωπίστηκαν διαγνωστικά πάνω από 20.000 χιλιάδες συμπολίτες μας, που ήταν άποροι, άνεργοι και γενικά ανασφάλιστοι και χρειάστηκαν διαγνωστικές εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας ή μαστογραφίας. Συγκεκριμένα, έγιναν 15.375 μαγνητικές τομογραφίες και 4.029 μαστογραφίες δωρεάν από άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Ο κ. Σγορός καταγγέλλει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ενέκρινε την παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος « απείχαν και δεν ψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απίστευτος λαϊκισμός να εμφανίζονται τώρα ότι υποστηρίζουν κάτι που δεν ψήφισαν. Σε ένα θα συμφωνήσουμε με τον κ. Μανιό: «αυτή πράγματι είναι η διαφορά μας…»
 Το ιστορικό
Το 2011 με απόφασή του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ενέκρινε τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την εκτέλεση προγράμματος δωρεάν εξέτασης
ανασφάλιστων,  απόρων και οικονομικά αδυνάτων ανδρών και γυναικών και μαστογραφίας ανασφάλιστων, απόρων και οικονομικά αδυνάτων γυναικών.
Παρατάθηκε για 3 χρόνια Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με το 149/18-06-2014 έγγραφο της Μονάδας Έρευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης, ζήτησε τη συνέχιση του σημαντικού αυτού κοινωνικού έργου με την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης. Πράγματι, στη 15η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στις 10 Ιουλίου 2014, με το 3ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης εγκρίθηκε η παράταση της σύμβασης για τρία ακόμη έτη.
«Επομένως, όσα είπε στην εκπομπή ο κ. Μανιός είναι παντελώς ψευδή και η προσπάθειά του να εμφανίσει ως δήθεν πρωτοβουλία της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής ένα Πρόγραμμα που υλοποιούμε ήδη από το 2011 και έχουμε ήδη εγκρίνει τη συνέχισή του μέχρι το 2017 είναι αχαρακτήριστη», τονίζεται σ΄ανακοίνωση της Περιφέρειας ενώ σε δηλώσεις του , ο κ.Σγουρός , χαρακτηρίζει απαράδεκτη την « προσπάθεια του κ. Μανιού να καπηλευτεί το έργο μας είναι απαράδεκτη».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: