Σχέδιο συνένωσης και συγχώνευσης αστυνομικών τμημάτων. Καταργείται το Α.Τ. Αναβύσσου;

41833623Με στόχο να αποδεσμευτούν αστυνομικοί από υπηρεσίες γραφείου και να διατεθούν για τις ανάγκες της ασφάλειας των πολιτών, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης επεξεργάζεται σχέδιο με συνενώσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων.
Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», στο σχέδιο περιλαμβάνεται η κατά το 1/3 μείωση των αστυνομικών τμημάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι για την Αττική οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί προβλέπουν τη συνένωση των 93 Τμημάτων Ασφαλείας σε 50 και αντίστοιχα το ίδιο προβλέπεται και για τα Τμήματα Τάξης.
Στις προτάσεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονται και προβλέψεις για μεταφορές υφιστάμενων υπηρεσιών σε άλλα Τμήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΑΤ Εξαρχείων, η μισή δύναμη του οποίου φυλά το ίδιο το Τμήμα. Προτείνεται λοιπόν η μεταφορά του κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια του προσωπικού και να μειωθεί ο αριθμός αστυνομικών που φυλάσσουν αστυνομικούς.
Το στοίχημα για τους επιτελείς είναι το όλο σχέδιο να μην έχει την τύχη των περίφημων Πολυδύναμων Αστυνομικών Τμημάτων που εγκαινιάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αλλά αποσύρθηκαν λόγω των αδυναμιών στην υλοποίησή τους. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντιδράσεις από δημάρχους που θα δουν ΑΤ στους δήμους τους να καταργούνται.
Πληροφορίες φέρουν, μεταξύ των υπό κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων το Α.Τ. Αναβύσσου, οι δραστηριότητες του οποίου θα συγχωνευθούν με το Α.Τ. Καλυβίων.

Advertisements

2 Σχόλια to “Σχέδιο συνένωσης και συγχώνευσης αστυνομικών τμημάτων. Καταργείται το Α.Τ. Αναβύσσου;”

  1. paraliakizoni Says:

    το θέμα είναι να ασχοληθεί και να μελετήσει και η δημοτική αρχή προτάσεις, τις οποίες θα προτείνει στους αρμοδίους.
    η Ασφάλεια του δημότη προέχει και αποτελεί προτεραιότητα….

  2. 12QWASZX Says:

    Η περιοχή μας είναι χαμηλής επικινδυνότητας έτσι και αλλιώς! Τα περιστατικά είναι πολύ λίγα σε σχέση με όσα γίνονται στο άστυ! Καλύτερα να συγχωνευτούν και τα έξοδα για τα ενοίκια να δοθούν στην πεζή ή μηχανοκίνητη φύλαξη μας.
    Πριν πενήντα χρόνια οι αστυνομικοί περπατούσαν ακόμη στις γειτονιές της Αθήνας και επέβαλαν τον νόμο. Αισθανόμασταν πιο ασφαλείς τότε παρά το ότι η φτώχεια και η αγραμματοσύνη ήταν πολύ περισσότερη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: