Καθήκοντα Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου ανατίθενται από τον Δήμαρχο στον κ. Νίκο Βολάκο

Βολάκος Φωτό 2 - ΚαλύβιαΜε απόφαση Δημάρχου ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Νικόλαος Βολάκος ορίστηκε Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος με αρμοδιότητες που άπτονται των θεμάτων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε συνεργασία με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο, κ. Ηλία Μπουκοβάλα.
Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σωφρόνης ευχαριστεί τον κ. Νικόλαο Βολάκο καθώς ανταποκρίθηκε εμπράκτως στο κάλεσμα της νέας Δημοτικής Αρχής για συνεργασία και σύμπνοια με στόχο το κοινό συμφέρον.
Η Δημοτική παράταξη «Σαρωνικός Αύριο» είχε εξαγγείλει προεκλογικά ακόμα την πρόθεση υπερκομματικής συνεργασίας στον Δήμο. Με την ενέργειά του αυτή ο Δήμαρχος αποδεικνύει την ταύτιση λόγων και έργων. «Οι προεκλογικές μας υποσχέσεις ήταν και είναι δεσμεύσεις. Δόθηκαν για να υλοποιηθούν και το αποδεικνύουμε καθημερινά αυτό. Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ. Βολάκο και στα νέα του καθήκοντα και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε άριστη, ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία. Με την αποδοχή της θέσης του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου ο κ. Βολάκος αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς για τον τόπο μας» τόνισε ο κ. Σωφρόνης.

Advertisements

12 Σχόλια to “Καθήκοντα Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου ανατίθενται από τον Δήμαρχο στον κ. Νίκο Βολάκο”

 1. Δ. Αγγελιδης Says:

  H χώρα χρειάζεται συναινετικές διαδικασίες , έτσι πιστεύουμε οι απλοί πολίτες που χρόνια στηρίζουν την αδέσμευτη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ , οχι στείρα κομματική αντιπαράθεση, συμπολίτευση και αντιπολίτευση , «το κόμμα μου κατέχει τη μοναδική αλήθεια και οχι οι άλλοι » κλπ.
  εδώ που φτάσαμε τέτοιες αντιλήψεις κομματισμού, προκαλούν μόνο θυμηδία στον κόσμο.
  δεν θέλουμε και δεν υποστηρίζουμε κανέναν για όσους βιάστηκαν να κάνουν κάποιες επικρίσεις, κατανοητές βέβαια.
  τα προβλήματα της χώρας και του δήμου δεν έχουν χρώματα όμως.
  υπάρχουν ,και πρέπει να τα λύσουμε . αν μπορούμε….
  να περιμένουμε λοιπόν και αν η συνεργασία αυτή δεν βγεί , τότε θα δούμε , πάνω απο όλα όμως είναι ο δημότης
  και οχι οι κάθε λογής παρατάξεις…
  και βέβαια οι διάφορες πολιτικές σκοπιμότητες δεν μας αφορούν….

 2. Η κίνηση αυτή του κ.Σοφρώνη είναι κίνηση ΡΟΥΑ ΜΑΤ.
  Αφ ενός τήρησε την προεκλογική του δέσμευση για συμμετοχή όλων στα κοινά, αφ ετέρου επέλεξε έναν άνθρωπο που μπορεί να προσφέρει,έχοντας και την ανάλογη γνώση.

  Κάποια στιγμή, όλοι εσείς που διαφωνείτε, βγείτε από τον μικρόκοσμο σας.Αντί δηλ. του κ.Βολάκου, ποιος από τη συμπολίτευση θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση ? Υπάρχουν τόσοι πολλοί πτυχιούχοι πολιτικοί μηχανικοί και δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου ?

  Εύχομαι και στους δύο καλή επιτυχία !!!!!

 3. Πόσο δύσκολο είναι να ανιτληφθούμε ότι δεν κρύβονται θεωρίες συνομωσίας πίσω από όλα!!! Είναι δηλαδή αδύνατον να συνεργαστούν συμπολίτευση και αντιπολίτευση για το καλό του τόπου? Πρέπει μονίμως να χωριζόμαστε σε οπαδούς του «τάδε» ή του «δείνα» και να «σκοτωνόμαστε» ? Λοιπόν όχι: τα πράγματα δεν είναι απαραίτητα έτσι. Αν μπορεί να βγει κάτι καλό από αυτή την εξέλιξη, να το καλοδεχτούμε. Και να περιμένουμε !!! Δεν πρόλαβε να βγει η ανακοίνωση και «άρχισαν τα όργανα». Από τον καναπέ μας μπορούμε όλοι να λέμε ό,τι θέλουμε. Είμαι σίγουρη ότι ο κύριος Βολάκος δεν πρόκειται να προδώσει τις αρχές του και τους ψηφοφόρους του. Όταν πρέπει θα φωνάξει και όταν πρέπει θα δώσει τα χέρια. Γιατί αυτό είναι πολιτικός πολιτισμός. Γιατί έτσι πρέπει να είναι. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους σ’ αυτό τον τόπο! Και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε τη διαφορά. Άλλωστε είναι θέμα χρόνου για να φανούν οι προθέσεις του κυρίου Βολάκου, αλλά και του δήμαρχου…

 4. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ & ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Ή ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
  ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ . . . . ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ.
  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΩΡΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ “ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ” ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ. ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ “ΑΝ Η ΚΟΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΥΓΟ Ή ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΗΝ ΚΟΤΑ”.
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ “ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ & ΤΑ ΔΥΟ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ”.
  ΘΕΤΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ “ΑΝΟΙΓΜΑ”.

 5. Συνεπέστατος με τις αρχές του ο φίλος ο Νίκος, μου είπε στις αρχές του καλοκαιριού, «δεν θα ξεκινήσω κάνοντας αντιπολίτευση, θα προσπαθήσω να βοηθήσω και έχουμε μπροστά μας 5 χρόνια να δούμε την πορεία του Σωφρόνη». Ξεκινάει λοιπόν βοηθώντας την προσπάθεια για αλλαγή στον Δήμο Σαρωνικού, πράγμα που είναι το δύσκολο. Το εύκολο είναι η αντιπολίτευση και οι καταγγελίες εκ του ασφαλούς.
  Και επειδή βέβαια κάποιοι θα σπεύσουν να ερμηνεύσουν την απόφαση του Νίκου Βολάκου αποδίδοντας σκοπιμότητες, θα επισημάνω ότι η θέση αυτή είναι άμισθη και ότι θα μπορούσε ο Νίκος να είχε δεχτεί την πρόταση του Σωφρόνη να είναι στον συνδυασμό του και σήμερα να είχε καταλάβει μια θέση έμμισθου Αντιδημάρχου.
  Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα ήθη της τοπικής διοίκησης ο μεν Δήμαρχος να αναθέτει καθήκοντα σε σύμβουλο της μειοψηφίας και από την άλλη ο σύμβουλος να το αποδέχεται. Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια και στους δύο.

  • Η αναλογία με αυτό που αποκαλείται «κεντρική πολιτική σκηνή» είναι ένας αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευση να αναλάβει θέση Υπουργού και να ισχυρίζεται την ίδια στιγμή ότι είναι αντιπολίτευση.
   Συνεπώς ο Βολάκος δεν είναι πια αντιπολίτευση.
   Δεν μπορεί να ασκεί δημαρχιακά διοικητικά καθήκοντα κατ’ ανάθεση από τον Δήμαρχο και την ίδια ώρα να τον αντιπολιτεύεται.
   Δικαίωμά του βέβαια ν’ αλλάζει παρατάξεις σαν τα πουκάμισα.
   Όμως η ανάγκη για προσφορά δεν σημαίνει ότι θα καταργηθεί η αντιπολίτευση στο όνομα της συναίνεσης.
   Η συμπολίτευση είναι συμπολίτευση και η αντιπολίτευση είναι αντιπολίτευση.
   Και χρειάζονται και τα δύο σε μία δημοκρατία.
   Βέβαια, το πως κάποιος , που η ψήφος των δημοτών τον έταξε στην αντιπολίτευση, βρέθηκε στην συμπολίτευση με το «καλημέρα», είναι κάτι που οφείλει ο κ. Βολάκος να εξηγήσει σε όσους τον ψήφισαν.
   Όσο για το ότι θα οφεληθεί από την θέση, που ανέλαβε, αυτό είναι δεδομένο.
   Δεν θα μπορεί βέβαια να εισπράττει μισθό (δεν εισπράττουν , ούτως ή άλλως ούτε όλοι οι αντιδήμαρχοι και επιπλέον ο ίδιος δεν θα μπορούσε να οριστεί αντιδήμαρχος), αποκτά όμως υπογραφή και σφραγίδα μέσα στον δήμο και θα μπορέσει έτσι να αναπτύξει πελατειακό σύστημα και να αυξήσει την εκλογική επιρροή του, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Σωφρόνη μελλοντικά.
   Και κάτι τελευταίο: αποτελεί παλιά συνήθεια στο Φιλιπιστάν οι κατά καιρούς εκλεγόμενοι με την αντιπολίτευση να βρίσκονται τελικά στην αυλή του Φιλίππου.
   Μόνον που ο Σωφρόνης ξεκίνησε πολύ γρήγορα την πρακτική αυτή.
   Κάτι που εκθέτει τον ίδιο και , φυσικά, κάποιους «σωτήρες» τύπου Βολάκου.

   • ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ.ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

   • lagonisious Says:

    Όχι κύριε/α. Η αναλογία που χρησιμοποιείτε είναι τουλάχιστον ατυχής. Μη συγχέετε την ένοια του τεχνικού συμβούλου με την ένοια του αντιδημάρχου / υπουργού.

 6. Δημήτριος ο πολιορκητής Says:

  στη χώρα λείπει η συναίνεση αλλά μόνο για το καλό του τόπου.
  για τίποτα άλλο. μακριά απο κομματικές και προσωπικές ιδιοτέλειες…,
  και να μην ξεχνά ο κάθε συναινών ποιός είναι , ποιοί τον στήριξαν ,για ποιό λόγο πολιτεύθηκε και με ποιά αιτήματα πολιτεύθηκε.
  θα πρέπει να συνεχίσει να τα διεκδικεί ,σαν αντάλαγμα της συνεισφοράς του στα κοινά θέματα.
  αν τυχόν ξεχάσει ,θα του τα θυμίσουμε εμείς.
  η Σ.Π. έχει προέλευση , ιστορία ,επιδιώξεις και πάνω απο όλα αποτελείται απο μη ιδιοτελείς δημότες. και εξηγούμαι , αν ήμασταν ιδιοτελείς θα είχαμε πάρει απο καιρό περισσότερο εύκολους και βολικότερους δρόμους! ο νοών νοείτω…

 7. Αρχίζει η αντιπολίτευση για τον Βολάκο. Ακριβώς σύμφωνα με την εντολή που έλαβε από τους ψηφοφόρους του!
  Άντε με το καλό και ο Τζιβίλογλου στην αυλή της πλειοψηφίας.

  • alter ego Says:

   Μάλλον προτρέχει η γλώσσα του νου. Διάβασέ ξανά μήπως και καταλάβεις.

   • παραλιακή ζώνη (νέα) Says:

    Τι να καταλάβει κανείς περισσότερο από το ότι ο Βολάκος θα ασκήσει αρμοδιότητες που του αναθέτει ο δήμαρχος και ότι δεν γίνεται την ίδια ώρα να είναι και αντιπολίτευση;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: