Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Σαρωνικός 5 +» για το παραλιακό μέτωπο

Λογότυπο Σαρωνικός 5+Από το πρώτο κιόλας συμβούλιο ο νέος δήμαρχος, κ. Σωφρόνης, έδειξε το αληθινό του πρόσωπο. Το πρόσωπο μιας διοίκησης αυταρχικής, αντιδημοκρατικής και ταυτόχρονα εξαιρετικά επικίνδυνης για τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών.
Δεν πρόλαβε λοιπόν να στεγνώσει το μελάνι των προεκλογικών του δεσμεύσεων για το παραλιακό μας μέτωπο, και παρουσίασε ένα ψήφισμα – έκτρωμα, άκρως ενδεικτικό των προθέσεών του, το οποίο ήθελε να κατατεθεί στον πρόεδρο της εταιρείας «Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.», που έχει αναλάβει το ξεπούλημα των ακτών μας.

Στο ψήφισμα, όχι μόνο δεν εξέβραζε καμιά διαφωνία για το κλείσιμο και το ξεπούλημα των παραλιών μας, αλλά έφτανε στο σημείο να δέχεται υποδομές «για να μπορέσουν οι Δήμοι να ανταπεξέλθουν στην όποια περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση» προκύψει από το ξεπούλημα.

Μετά τη συγκροτημένη αντίδραση ολόκληρης της αντιπολίτευσης, αναγκάστηκε να αποσύρει το ψήφισμα, αλλά αυτό που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ήταν η επίθεση του κ. Σωφρόνη στον πρώην δήμαρχο και σημερινό Αντιπεριφειρειάρχη κ. Πέτρο Φιλίππου, (άλλωστε ουδείς αχαριστότερος του ευεγερτιθέντος) τονίζοντας στο κλείσιμο της ομιλίας του: «μέχρι τώρα με τις μπαλάσκες και τις σημαίες και με όλη αυτή την κόντρα, την πολιτικάντικη κόντρα, την αντιπολιτευτική κόντρα, την κομματική κόντρα, συνάντησα κλειστές τις πόρτες των φορέων και των υπουργείων, λόγω της αντιπολιτευτικής καθαρά στάσης της προηγούμενης δημοτικής αρχής δεν πήραμε τίποτα γιατί δεν κάτσαμε σε κανένα τραπέζι να μιλήσουμε…»
Μετά από αυτή την τοποθέτηση και το πρωτοφανές άδειασμα στον σημερινό αντιπεριφερειάρχη δεν έχουμε, όπως εμείς τουλάχιστον δεν είχαμε και προεκλογικά, καμία αμφιβολία για την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα διοίκηση.

Συνέχεια αντιδημοκρατικού παραληρήματος υπήρχε και για το ζήτημα της στελέχωσης των Δ.Σ. των νομικών προσώπων του Δήμου. Ο κ. Σωφρόνης έδειξε πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική λειτουργία, τη συμμετοχή των πολιτών και τη συνεργασία του με την μειοψηφία.
Απέκλεισε την μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση από όλα τα νομικά πρόσωπα, μειώνοντας ή και μηδενίζοντας της συμμετοχής της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 15μελές νομικό πρόσωπο «Αριστόδικος», δέχθηκε να πάρει η αντιπολίτευση μόνο 2 θέσεις !!

Ο κ. Σωφρόνης εξαντλεί τη συνεργασία του μόνο με όσους του λένε «yes men», χωρίς καμία αντίρρηση για τα κρίσιμα θέματα που ανοίγουν στο Δήμο μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Βολάκος, που σαν άλλος αχυράνθρωπος συνεργάζεται με τον κ. Σοφρώνη νομίζοντας ότι έτσι θα του προσφέρει άλλοθι δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεών του.

Η δημοκρατική όμως νομιμοποίηση δίνεται από τους πολίτες. Πολύ ειδικότερα εάν αφορά κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα.
Ο «Σαρωνικός 5+» στους πολίτες θα προσφύγει, με αυτούς θα συνεργαστεί, όπως και με όλες τις δυνάμεις και τις συλλογικότητες που αντιστέκονται, προκειμένου να αποτρέψουμε τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της παρούσας διοίκησης.
Από το Γραφείο Τύπου

Advertisements

4 Σχόλια to “Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Σαρωνικός 5 +» για το παραλιακό μέτωπο”

 1. paraliakizoni Says:

  προσυπογράφουμε φαντάζομαι όλοι οι νοήμονες την πολιτική κριτική κατά του πρώην δημάρχου , ήταν εν γένει η αντιπολιτευτική γραμμή του Σύριζα , κανένα πρόβλημα ..
  όμως όλοι αυτοί οι κύριοι συνεργάσθηκαν μια χαρά την προηγούμενη τετραετία , ο ένας στήριξε τον άλλο .
  ο κος νυν δήμαρχος ήταν αντιδήμαρχος του τέως δημάρχου νυν περιφερειάρχη, επίσης πριμοδοτήθηκε με όλους τους συμβούλους του τέως και φυσικό ήταν να κερδίσει τις εκλογές.
  αυτά δεν τα ξέρουν ΄’οσοι σχολιάζουν την τοποθέτηση του κου Τσαλικίδη, που επίσης συμμετείχε στην ίδια παράταξη?
  επομένως τι ωφελεί η κριτική Σοφρώνη κατά Φιλίππου και γιατί γίνεται τώρα και οχι πρίν? αστειότητες …..
  λοιπόν δείτε τι μέλει γενέσθαι για το καλό του δημότη ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΑΖΙ και πάμε παρακάτω!

 2. g.carduelis Says:

  Σταθμίζω κάποια δεδομένα και αν κάπου σφάλω η λαθεύω παρακαλώ να με διορθώσετε.

  Υπάρχει μια ΑΠΟΦΑΣΗ (τονίζω το απόφαση) από το Υπυργείο Οικονομικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Τουρισμού με την οποία παραχωρείται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στην εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» κάποιες τοποθεσίες από την παραλία.

  Η κυβέρνηση απομένως ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ (καλώς η κακώς) να δώσει πρός εκμετάλλευση κάποια σημεία από την παραλία στην συγκεκριμένη εταιρεία.

  Έρχεται λοιπόν ο νεοκλεγείς Δήμαρχος και ζητά τα παρακάτω.

  •Ελεύθερη πρόσβαση στις Παραλίες
  •Τη διαφύλαξη της ποιότητας ζωής με τον καθορισμό των από κοινού καθορισμό των χρήσεων γης στις παραλιακές εκτάσεις.
  •Τη διασφάλιση των απαιτούμενων υποδομών, για να μπορέσουν οι δήμοι να αντεπεξέλθουν στην όποια περιβαλλοντολογική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση επιφορτιστούν.
  •Τη διασφάλιση εσόδων για τους δήμους από τις επενδύσεις που θα γίνουν στα πλαίσια της ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης.
  •Δεσμεύσεις για κάλυψη θέσεων εργασίας από Δημότες, από τις όποιες επενδύσεις θα γίνουν

  Αντιλαμβάνεστε λοιπόν κάτι παράλογο από αυτά που ζητάει παραπάνω ο Δήμαρχος??

  Αντιλαμβάνεστε καποιο «ξεπούλημα»-όπως αναφέρει ο-η? συγγραφέας του κειμένου παραπάνω- από την πλευρά του Δημαρχου?

  Θα ήταν προτιμότερο να καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια και να παρακολουθουσε αδρανής τις εξελίξεις, σε πράγματα που έχουν ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ήδη από την κυβέρνηση??

  Υ.Γ/ κ. Διαχειριστά τι άποψη έχετε επί του θέματος?

 3. Συγγνώμη αν παρέλειψα και το μνημείο ανορθογραφίας και προχειρότητας «ουδείς αχαριστότερος του ευεγερτιθέντος» (αλήθεια αυτός που έγραψε την ανακοίνωση δεν διαθέτει αυτόματο διορθωτή) , καθώς και τις περίφημες «συλλογικότητες» (άλλη λέξη του συρμού) αλλά δικαιολογούμαι: ως γνωστόν «σφάλματα είμαστε και ανθρώπους κάνουμε»

 4. Τα ψηφίσματα καμιά φορά εκφράζουν, ποτέ όμως δεν εκβράζουν (όπως η θάλασσα διάφορα αντικείμενα), όπως γράφει η ανακοίνωση. Επίσης κάποιοι, επειδή συμφωνούν άκριτα και υποτακτικά με κάποιον, αποκαλούνται στον ενικό yes man και στον πληθυντικό yes men. Η φράση ότι κάποιοι λένε yes men αποτελεί πρωτοτυπία του συντάκτη της ανακοίνωσης, στην αγωνία του να κάνει τον λόγιο , χρησιμοποιώντας βαρύγδουπες λέξεις. Ιδίως δεν μπορεί κάποιος να πει yes men , δηλαδή ναι σε πολλούς άνδρες, όταν απευθύνεται σε έναν , τον Σωφρόνη, όπως γράφει η ανακοίνωση. Αχυράνθρωπος αποκαλείται κάποιο συνήθως ασήμαντο πρόσωπο, που εμφανίζεται τυπικά σε μία συναλλαγή , ενώ ουσιαστικά από πίσω του κρύβεται κάποιος άλλος. Εκτός από αχυράνθρωπος, αποκαλείται μπροστινός ή front man. Αχυράνθρωπος δεν αποκαλείται ο πολιτικά αδύναμος, που προσχώρησε στον αντίπαλο, όπως νομίζει ο συντάκτης της ανακοίνωσης, που χρησιμοποιεί την λέξη αχυράνθρωπος πάλι για να εμφανιστεί ως μορφωμένος , που τάχα διαθέτει πλούσιο λεξιλόγιο. Κατά τα λοιπά δεν λείπουν λέξεις του συρμού όπως παραλήρημα κλπ, που έχουμε σιχαθεί να τις ακούμε και να τις διαβάζουμε στην ξύλινη γλώσσα της πολιτικής, εννοείται επιπέδου αγράμματου βλαχοδημαρχισμού. Όσο για την ουσία; Σιγά ρε παιδιά , όχι άλλη επανάσταση και αντίσταση στα συμφέροντα. Χορτάσαμε με την αντίσταση στην μετεγκατάσταση του ιχθυοτροφείου. Και λιγότερο γλείψιμο στον Φιλίππου. Αυτός πια δεν μπορεί να σας προσφέρει τίποτα. Και όταν γράφετε ανακοινώσεις , αφήστε τον εαυτό σας να εκφραστεί (όχι εκβραστεί) ελεύθερα. Μην προσπαθείτε να παραστήσετε κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είστε. ΥΓ Μανώλη, διάλεξε άλλον για να γράφει τις ανακοινώσεις, για να μην ξεχάσουμε και αυτά τα λίγα που ξέρουμε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: