Λαύριο: Διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πληρωμάτων σε σωστικά μέσα

Θα παρέχει μαθήματα χειρισμού και συντήρησης

EE5E1EBE137640C6485AC70B74851465Το πρώτο διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πληρωμάτων πλοίων σε σωστικά μέσα, εγκαινίασε το απόγευμα της Παρασκευής στο λιμάνι του Λαυρίου η νορβηγική εταιρεία Norsafe.
Στο κέντρο εκπαίδευσης θα γίνονται μαθήματα σε στελέχη και πληρώματα ξένων και ελληνικών ναυτιλιακών και πετρελαϊκών εταιρειών αλλά και ναυτιλιακών ομίλων που θα αφορούν τον τρόπο χειρισμού των σωστικών μέσων των σωστικών λέμβων αλλά και τη συντήρησή τους.
Σημειώνεται ότι από το 2016, οι διεθνείς κανονισμοί ασφαλείας για τα πλοία (ΙΜΟ, SOLAS) αλλάζουν και θα είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση των πληρωμάτων και των αξιωματικών των πλοίων στο χειρισμό και τη συντήρηση των σωστικών μέσων και λέμβων.
Η Norsafe είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στην κατασκευή σωσίβιων λέμβων και επωτίδων (σ.σ. μεταλλική κατασκευή για την καθέλκυση και ανέλκυση των σωσιβίων λέμβων των πλοίων και συστημάτων στήριξής τους). Η εταιρεία διαθέτει ήδη κάθετη μονάδα παραγωγής στη Θήβα Βοιωτίας και απασχολεί περίπου 85 εργαζόμενους.
Η Norsafe, που διαθέτει επίσης εργοστάσια στη Νορβηγία, στην Κίνα και στη Βραζιλία, είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που συνεργάστηκε με Ελληνες κατασκευαστές (Watercraft Ηellas) επενδύοντας στην ελληνική τεχνογνωσία.
Η συγκεκριμένη εταιρεία στη Θήβα κατασκευάζει συμβατικές σωσίβιες λέμβους μέχρι 140 άτομα, ελευθέρας πτώσης μέχρι 90 άτομα, βάρκες Fast διάσωσης έως 12 μέτρα, αλλά και στρατιωτικές και επαγγελματικά σκάφη μέχρι 12 μέτρα.
Είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που έχει λάβει διάκριση και πιστοποίηση σωστικής λέμβου για πτώση από 47 μέτρα στη θάλασσα. Υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη λέμβος χρησιμοποιείται σε πλοία Τάνκερ, CARGO και πλωτές δεξαμενές πετρελαίου.

Πηγή: tovima.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: