Ανακύκλωση 99% των απορριμμάτων στη Σουηδία!

ceb1cebdceb1cebacf8dcebacebbcf89cf83ceb7-99Ακολουθώντας τις οικολογικές αρχές της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης, της εναλλακτικής ανακύκλωσης (Εργοστάσια ανάκτησης ενέργειας) και επιλέγοντας ως ύστατη λύση την υγειονομική ταφή, η Σουηδία έχει γίνει πρότυπο στην διαχείριση απορριμμάτων. Το 99% των απορριμμάτων ανακυκλώνονται ενώ παράλληλα εισάγονται μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα από την Ιταλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Νορβηγία και την Ιρλανδία τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας. Το περιβαλλοντικό όφελος από την διαδικασία αυτή είναι σημαντικό, καθώς τρεις τόνοι απορριμμάτων μέσω της σωστής διαχείρισης ισοδυναμούν ενεργειακά με ένα τόνο πετρέλαιο.
Στα 32 Σουηδικά εργοστάσια “Waste to energy” κάθε χρόνο γίνεται εκμετάλλευση 2.000.000 τόνων απορριμμάτων τα οποία καίγονται σε ειδικούς καυστήρες για τη παραγωγή ενέργειας, ζεστού νερού και βιοκαύσιμου. Τα αέρια που δημιουργούνται κατά τη καύση καθαρίζονται και έτσι αποτρέπεται η έκλυση οποιονδήποτε βλαβερών ουσιών στην ατμόσφαιρα. Τα εργοστάσια προσφέρουν θέρμανση σε 950.000 νοικοκυριά και ηλεκτρική ενέργεια σε 250.000 νοικοκυριά.
Χρησιμοποιώντας τη τεχνογνωσία και τις εμπειρίες που έχουν αποκτηθεί από χώρες σαν την Σουηδία, η χώρα μας θα μπορούσε να στραφεί στη βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων αξιοποιώντας τα ως πηγή ενέργειας αποφεύγοντας παράλληλα τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

http://www.huffingtonpost.ca

Advertisements

2 Σχόλια to “Ανακύκλωση 99% των απορριμμάτων στη Σουηδία!”

 1. paraliakizoni Says:

  ας ασχοληθεί σοβαρά ο δήμος , ας ζητήσει τη βοήθεια ειδικών , υπάρχουν αρκετοί που μπορούν να καταθέσουν προτάσεις.
  η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

 2. 12QWASZX Says:

  Η νοοτροπία των Σουηδών είναι πολύ διαφορετική από των ελλήνων.
  Αυτό ξεκινάει από πολύ νωρίς από το σχολείο. Την νοοτροπία αυτή της τάξης και της ασφάλειας την μαθαίνουν στα σχολεία, όπου το μάθημα της ανακύκλωσης, είναι κύριο μάθημα στις μικρές τάξεις όπως και το μάθημα του εθελοντισμού.
  Εδώ όλοι κοιτάμε πως να κλέψουμε το δημόσιο να κλέψουμε τον συνάνθρωπό μας να έχουμε όφελος εις βάρος των υπολοίπων εμείς να είμαστε καλά και ας πάει το περιβάλλον και οι υπόλοιποι στον καιάδα της ανταγωνιστικότητας. Κοιτάμε να κάνουμε μια καλή μπάζα εμείς και κεραμιδαριό για τους άλλους γύρω μας!
  Τι λέμε τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: