Σαρωνικός: Ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων για τις παιδικές χαρές του Δήμου.

paidiki-xara-big-620x300Όπως έχει ανακοινωθεί από τις Δημοτικές Κοινότητες του Σαρωνικού, οι παιδικές χαρές δεν έχουν πιστοποιηθεί και οι γονείς και οι κηδεμόνων των ανήλικων που εισέρχονται σε αυτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εισέρχονται με δική τους ευθύνη.
Ο έλεγχος πραγματοποιείται βάσει της ελληνικής νομοθεσίας και διεθνών προτύπων από έμπειρους μηχανικούς.
Ειδικότερα, οι δήμοι που έχουν υπό την υπευθυνότητά τους υπαίθριες δημοτικές/κοινοτικές παιδικές χαρές, είναι υποχρεωμένοι να υπόκεινται σε περιοδικό έλεγχο των παιδικών χαρών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ΥΑ 28492/2009 – ΦΕΚ Β’931/18.5.2009).
Βάσει αυτής της νομοθεσίας είναι υποχρεωτικός ο ανά διετία έλεγχος των παιδικών χαρών από Ανεξάρτητο Διαπιστευμένο Φορέα, έτσι ώστε να πιστοποιείται η τήρηση των προτύπων ή/και προδιαγραφών ασφαλείας, που διέπουν τη λειτουργία των παιδικών χαρών.
Ο έλεγχος αφορά στον εξοπλισμό (όργανα – κατασκευές), στο έδαφος, στην περίφραξη και στο χώρο γύρω από την παιδική χαρά. Ενδεικτικά σημεία ελέγχου είναι η τήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στον εξοπλισμό και στο έδαφος, η κατάσταση του δαπέδου, οι εκτεθειμένες θεμελιώσεις, τα αιχμηρά άκρα, τα τμήματα που λείπουν, η δομική αρτιότητα και η υπερβολική φθορά κινούμενων ή μη τμημάτων. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται συνεχώς η ασφαλής παραμονή των παιδιών στην παιδική χαρά, καθώς οποιαδήποτε απόκλιση από τα πρότυπα ή προδιαγραφές ασφαλείας (π.χ. φθαρμένος ή επικίνδυνος εξοπλισμός), που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών, σημαίνει ότι η παιδική χαρά δεν μπορεί να πιστοποιηθεί.
Να σημειωθεί ότι περισσότερα από 700 ατυχήματα καταγράφηκαν σε παιδικές χαρές το 2012 μόνο στην Αττική.

Πιστοποίηση λειτουργίας παιδικών χαρών

Ένα Σχόλιο to “Σαρωνικός: Ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων για τις παιδικές χαρές του Δήμου.”

  1. Είναι εύκολο με μια ενημερωτική πινακίδα να μεταφέρουμε στους πολίτες την ευθύνη ότι εισέρχονται με δική τους ευθύνη στις παιδικές χαρές. Κάλο είναι να ενημερωθούμε με χρονική δέσμευση, πότε θα γίνουν οι πιστοποιήσεις & οι διορθωτικές ανεργίες στους χώρους???.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: