Από φιάσκο σε φιάσκο η προσπάθεια δημιουργίας «συντονιστικού» για το παραλιακό μέτωπο

Screenshot_125Screenshot_123Από φιάσκο σε φιάσκο οδηγείται η προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σαρωνικού μέσω της δημοτικής παράταξης ΡΙΖΕΣ, να κινητοποιήσει τις δυνάμεις που ελέγχει ώστε να αποτρέψει την αξιοποίηση του Αττικού παραλιακού μετώπου. Στη 2η συνάντηση που οργάνωσε το Σάββατο 11/10/2014  στην Βουλιαγμένη και στην οποία μετείχε και ο εμπνευστής και καθοδηγητής της κίνησης Αντιπεριφαρειάρχης Πέτρος Φιλίππου,  δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 10 άτομα (όσα φαίνονται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε ελεγχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσο ενημέρωσης), από τους πέντε (5) δήμους της παραλίας, των οποίων οι Δήμαρχοι έχουν εκφραστεί θετικά για την αξιοποίηση (Δήμοι Ελληνικού, Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένης, Κορωπίου, Σαρωνικού). Στην δεκαμελή συνάντηση συνέδραμαν και εκπρόσωποι των αντίστοιχων παρατάξεων από τους Δήμους Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου.

Στην συνάντηση αποφάσισαν να στήσουν συντονιστική επιτροπή στην οποία έδωσαν τον βαρύγδουπο τίτλο «ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ».

Κατά τη διάρκεια της δίωρης  περίπου συζήτησης με προεδρεύουσα την Αγγελική Ράπτη (επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης » Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού» ) αποφασίστηκαν να ξεκινήσουν άμεσα οι ακόλουθες ενέργειες.

1. Συγκρότηση  Ομάδας επικοινωνίας η οποία θα αναλάβει να δημιουργήσει  λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ,  να «στήσει»  ιστοσελίδα και ότι άλλο πρόσφορο μέσον υπάρχει για την επικοινωνία και την ανάδειξη των θέσεων της Κίνησης.

2. Προσφυγή στο ΣτΕ,  αφού πρώτα γίνει προεργασία από επιστημονική Ομάδα Τεκμηρίωσης η οποία ήδη ανέλαβε καθήκοντα.

3. Να γίνει συνάντηση με την Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου και να ζητηθεί η έμπρακτη  στήριξη της Περιφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Φιλίππου διατύπωσε την αντίθεσή του στην θέση των Δημάρχων του παραλιακού μετώπου, οι οποίοι, όπως είπε, έχουν μπει στη λογική της συζήτησης και διαπραγματεύσεων με το Παράκτιο Αττικό  Μέτωπο ΑΕ. Ο Πέτρος Φιλίππου δέχτηκε φραστική επίθεση, από εκπρόσωπο της συντονιστικής, ο οποίος του ζήτησε διευκρινήσεις, σχετικά με το μπάζωμα των Αλυκών Αναβύσσου που έγινε επί των ημερών του, αλλά ο  Φιλίππου διέκοψε τη συζήτηση προσπαθώντας να αποφύγει τις απαντήσεις υποστηρίζοντας , ότι αυτό το ζήτημα ήταν ειδικού ενδιαφέροντος και όχι γενικότερου ενδιαφέροντος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: