Ειδικό Λιμεναρχείο στο Σαρωνικό για θέματα σκαφών αναψυχής, από το Υ.Ε.Ν.

Το Λιμεναρχείο Σαρωνικού θα ξεκινά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι τη Σαρωνίδα και θα καλύπτει ουσιαστικά όλο το παράκτιο και θαλάσσιο πληθυσμό της Αττικής.

Ένα Λιμεναρχείο, το οποίο θα ειδικεύεται ειδικά σε θέματα των σκαφών αναψυχής, το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, το οποίο θα ξεκινά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι τη Σαρωνίδα και θα καλύπτει ουσιαστικά όλο το παράκτιο και θαλάσσιο πληθυσμό της Αττικής, δημιούργησε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, την Πέμπτη, εγκαινιάζοντας την έκθεση «Ναυτικό Σαλόνι», η οποία άνοιξε τις πύλες της έπειτα από δυο χρόνια, καθώς λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν είχε διοργανωθεί.

Varvitsiotis-skafos

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Μ. Βαρβιτσιώτης, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε το τελευταίο χρονικό διάστημα το υπουργείο Ναυτιλίας για την αναμόρφωση του yachting και την ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού στη χώρα μας. Ο υπουργός δήλωσε φίλος του yachting, του coating, των σκαφών αναψυχής και του θαλασσίου τουρισμού, και όπως είπε στόχος τους είναι να αναπτύξουν την επαφή των Ελλήνων με τη θάλασσα, να αναπτύξουν τον τομέα του θαλασσίου τουρισμού, όπως και την καθιέρωση και αδειοδότηση του αλιευτικού τουρισμού. Ανέφερε επίσης ότι μια υπουργική απόφαση που εδώ και πολύ καιρό εκκρεμούσε, αλλά μόλις προχθές υποβλήθηκε στην επιτροπή των κομμάτων ώστε να αναπτύξουμε και αυτό το κομμάτι, θα γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Varvitsiotis-skafos-1Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα του χρόνου να εγκαινιάσουν μια ακόμη μεγαλύτερη έκθεση με πολύ μεγαλύτερα σκάφη τα οποία θα κατασκευάζονται στην Ελλάδα και θα μπορούν να εξάγονται και στο εξωτερικό με πάρα πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Επεσήμανε ότι προσδοκούν η αγορά να ανέβει και να φέρουν περισσότερα σκάφη στη χώρα, μικρά και μεγάλα και τόνισε:

«Μάλιστα γι’ αυτό το λόγο, όταν περάσαμε στο τέλος του χρόνου τις ρυθμίσεις για τα σκάφη αναψυχής, καταργήσαμε το φόρο πολυτελείας 10% σε όλα τα σκάφη. Δε λέω ότι τα πράγματα με ένα νόμο γίνανε με μαγικό τρόπο καλύτερα.Υπάρχουν υποδομές που πρέπει να φτιάξουμε, οφείλουμε να φτιάξουμε ράμπες, υποδομές στις μαρίνες και να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα δικών σας επιχειρήσεων που έχουν σχέση με την ναυτιλία και την αδειοδότησή τους».

Πηγή: efsyn.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: