Έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού της Α΄φάσης μελέτης χρήσεων γης της Σαρωνίδας

Google Street View Λεωφόρος Σαρωνίδας - ΣαρωνίδαΣυζήτηση περί παραλαβής της μελέτης Α΄φάσης χρήσεων γης της Σαρωνίδας, διεξήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 15/10/2014.

Η Α΄φάση της μελέτης περιλαμβάνει την υφιστάμενη κατάσταση των χρήσεων γης της Σαρωνίδας και την προμελέτη με τις προτεινόμενες χρήσεις γης, οι οποίες θα είναι και αντικείμενο διαβούλευσης με τους κατοίκους και  τον Δήμο. Με την Β΄φάση θα οριστικοποιηθούν οι χρήσεις γης και θα προταθούν για θεσμοθέτηση από το ΥΠΕΚΑ και την έκδοση προεδρικού διατάγματος.

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του διευκρίνισε ποια είναι η βούληση του Δήμου υποστηρίζοντας ότι, η Α΄φάση της μελέτης για τις χρήσεις γης της Σαρωνίδας, αφορά την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης. Έχει δημιουργηθεί όμως ένα κλίμα στην Σαρωνίδα, όταν εμφανίστηκαν κάποιοι χάρτες με εμπορικά κέντρα κ.α. Η θέση μας είναι ότι η Σαρωνίδα επελέγη από τους κατοίκους ως παραθεριστική περιοχή. Αν μεταβληθεί αυτό το καθεστώς θα πάψουν να υφίστανται και οι λόγοι που επελέγη αυτή η περιοχή. Η μελέτη των χρήσεων γης αφορά αυστηρά και μόνο τη λεωφόρο Σαρωνίδας και όχι τα εσωτερικά πολεοδομικά τετράγωνα. Θέλουμε να διατηρήσουμε, είπε, αυτήν την μορφή Β΄ κατοικίας, αυτήν την ομορφιά της Σαρωνίδας. Είμαστε υπέρ της Γενικής χρήσης κατοικίας, για τα ακίνητα που έχουν πρόσωπο στην λεωφόρο Σαρωνίδας και τις υφιστάμενες επιχειρήσεις που βρίσκονται για πολλά χρόνια στην οδό Κεφαλληνίας. Για όλη την υπόλοιπη Σαρωνίδα να παραμείνουν οι χρήσεις γης όπως είναι.

Η μειοψηφία δια του κ. Γιώργου Τζιβίλογλου, υποστήριξαν ότι πρέπει να αναβληθεί η συζήτηση για ένα δίμηνο, προκειμένου να έρθει μια νέα προμελέτη για τις χρήσεις γης, ώστε να μην υπάρχουν τα πολεοδομικά κέντρα και τα εμπορικά κέντρα που πρόβλεπε η μελέτη ως σενάρια χρήσεων γης. Οι μελετητές ισχυρίστηκαν ότι ο νόμος που ίσχυε μέχρι το 2014, έπρεπε να προσδιορίζει πολεοδομικά τετράγωνα για τις αλλαγές στις χρήσεις και όχι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες και γι΄ αυτό το λόγο εμφανίστηκαν ολόκληρα τετράγωνα να τροποποιούνται οι χρήσεις γης στην προμελέτη. Με το νέο  νόμο 4269/2014, δεν υφίστανται αυτοί οι περιορισμοί. Επίσης σχολιάζοντας την πρόταση Τζιβίλογλου, υποστήριξε ότι η οριστική μελέτη θα περιλαμβάνει την πολιτική βούληση του Δήμου, όπως εκφράστηκε από τον Δήμο.

Στην δευτερολογία του ο Δήμαρχος άφησε αιχμή για αυτόν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου (Τζιβίλογλου), που παρέλαβε την προμελέτη από το μελετητικό γραφείο, μια και όπως σήμερα ισχυρίζεται ότι δεν είναι προς την κατεύθυνση που ήθελε ο Δήμος. Γιατί την παρέλαβε τότε; ρώτησε ο δήμαρχος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (ΝΑΙ 19 – ΟΧΙ 7), την παραλαβή της μελέτης αποτύπωσης της Α’ Φάσης, εξαιρώντας τα σενάρια χρήσεων γης της προμελέτης. Επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα η παράταση  προθεσμίας περαίωσης της οριστικής μελέτης μέχρι της 31/10/2015.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: