Σαρωνικός: Δεν εκλέχτηκε Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης. Θα επαναληφθεί η διαδικασία

Συμπαραστάτης του Δημότη2 Συμπαραστάτης του Δημότη1Απέτυχε η πλειοψηφία του Δήμου Σαρωνικού να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων (18),  ώστε να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, όπως είχε προγραμματιστεί για τις 15/10/2104. Ο υποψήφιος κ. Ευάγγελος Μιχάλης, ο οποίος προτάθηκε από την παράταξη του Δημάρχου δεν έτυχε της υποστήριξης δύο τουλάχιστον μελών της πλειοψηφίας, ενώ ψηφίστηκε από 2 μέλη της μειοψηφίας.

Συγκεκριμένα κατά την πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο κ. Μιχάλης συγκέντρωσε 16 ψήφους, έναντι 8 ψήφων που συγκέντρωσε ο κ. Νίκος Βιτουλαδίτης ως υποψήφιος της μειοψηφίας και 2 λευκών. Στην δεύτερη ψηφοφορία ψήφισαν 25 Δημοτικοί σύμβουλοι και έλαβε ο κ. Μιχάλης  15 ψήφους έναντι 7 ψήφων του κ. Βιτουλαδίτη και 3 λευκών.  Υποψηφιότητες είχαν υποβάλει δύο ακόμα δημότες, ο κ. Νικόλαος Πάστρας ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του πριν την ψηφοφορία και ο κ. Χρίστος Βασιλείου ο οποίος δεν έλαβε καμία ψήφο.

Ο κ. Ευάγγελος Μιχάλης, ο οποίος υπήρξε ο εκλεχτός του Πέτρου Φιλίππου στην προηγούμενη πρώτη θητεία του Δήμου Σαρωνικού, έκανε μια τοποθέτηση υποστηρίζοντας την υποψηφιότητά του, η οποία απέδειξε πως δεν είχε σχέση με το αντικείμενο το οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει και μάλλον επιβεβαίωσε τον τίτλο που του είχε αποδώσει  η τότε μειοψηφία του Δ.Σ. ότι ήταν Συμπαραστάτης του Δημάρχου και όχι του Δημότη. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο «έργο» του, φέρνοντας ως παράδειγμα το ότι στην Ανάβυσσο δεν του διέθεσαν χώρο και έβαλαν το γραφείο του σε έναν διάδρομο, ενώ στα θετικά της προσπάθειά τους συμπεριέλαβε την ικανοποίηση των αιτημάτων διόρθωσης (μείωση) των τετραγωνικών μέτρων των κατοικιών, που ζήτησαν κάτοικοι  μετά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ!!! Το επιχείρημα που παρέθεσε, για να αποδείξει την χρησιμότητα του Συμπαραστάτη στους δημότες, ήταν η μη αναγνώριση των γάμων δημοτών, από παλαιοημερολογίτη ιερέα. Επίσης δήλωσε ότι η εκτέλεση των καθηκόντων του έγινε χωρίς να λαμβάνει μισθό, με δική του απόφαση, ενώ είναι γνωστό ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να λαμβάνουν οποιαδήποτε αντιμισθία από τον Δήμο, εφόσον οι απολαβές τους από το δημόσιο υπερτερούν αυτών της αντιμισθίας. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον προηγούμενο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που τον επέλεξαν στην προηγούμενη θητεία.

Η μη εκλογή του κ. Μιχάλη (ο νόμος ορίζει μόνο δύο ψηφοφορίες), θα πρέπει να οδηγήσει  στην υποβολή νέων υποψηφιοτήτων για την θέση αυτή, μια και δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν άποψη όσοι από την πλειοψηφία δεν τον ψήφισαν, ώστε να τον ψηφίσουν σε νέα συνεδρίαση. Πρέπει στο Δήμο Σαρωνικού, να εκλεγεί ένας  νέος Συμπαραστάτης, ο οποίος με την ενασχόλησή του θα βοηθήσει πραγματικά και τους ενιστάμενους πολίτες, αλλά κυρίως θα βοηθήσει τον Δήμο να βελτιώσει τις υπηρεσίες του και ιδιαίτερα στους τομείς της δίκαιης και ισότιμης αντιμετώπισης τους.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: