Καταγγελίες για προσπάθεια χειραγώγησης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στο Σαρωνικό

καταλήψεις και άγιος ο θεόςΠυκνώνουν οι επώνυμες καταγγελίες που φτάνουν στον Αττικό Παρατηρητή, για προσπάθεια χειραγώγησης των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Σαρωνικού, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους πραγματοποιούν αυτό το διάστημα τις αρχαιρεσίες τους, από παραταξιακές δυνάμεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο.

Η προσπάθειά τους, λένε, είναι να εκλεγούν στα Δ.Σ. γονείς ελεγχόμενοι και καθοδηγούμενοι, ώστε να αποτελέσουν τον πολιορκητικό κριό, στον πλέον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής ζωής του τόπου όπως είναι η παιδεία.  Οι καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι επιστρατεύονται στελέχη που μετείχαν στις δημοτικές εκλογές με ψηφοδέλτια της μειοψηφίας, κομματικά στελέχη αριστερών και ακροαριστερών οργανώσεων, αλλά  και συγγενείς υποψηφίων, προκειμένου να οργανωθεί η πρώτη γραμμή, αντιπαράθεσης με τον Δήμο Σαρωνικού και ιδιαίτερα με τον Δήμαρχο.

Οι περισσότεροι που επικοινώνησαν με την σύνταξη του Αττικού Παρατηρητή, δήλωσαν ότι θεωρούν απαράδεκτες τέτοιες κινήσεις,  που σκοπό έχουν να μεταφέρουν στο χώρο της παιδείας κομματικές και παραταξιακές αντιθέσεις που εκτυλίσσονται στο Δημαρχείο, ώστε να μετατραπούν τα σχολεία του δήμου σε μικρογραφίες των όσων λαμβάνουν χώρα στα ΑΕΙ όλης της χώρας.

Καλούν τους γονείς να απομονώσουν όλους όσους θέλουν να μετατραπούν τα Δ.Σ. των Συλλόγων σε φορείς απόψεων και πρακτικών ξένων με το σχολείο και να περιφρουρήσουν την εύρυθμη λειτουργία τους.

Advertisements

8 Σχόλια to “Καταγγελίες για προσπάθεια χειραγώγησης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στο Σαρωνικό”

 1. Το λυπηρό δεν είναι η προσπάθεια χειραγώγησης των Συλλόγων Γονέων απο συγκεκριμένα συμφέροντα. Το λυπηρό είναι η παντελής απουσία των γονέων και η αδιαφορία για το τι συμβαίναι στο σχολείο του παιδιού τους. Όσοι πάνε να ψηφίσουν, μετά δεν ξαναπατούν και νομίζουν ότι «κάποιος άλλος» (δάσκαλος-καθηγητής- δήμος- υπουργείο-κράτος κλπ) θα ενδιαφερθεί για οτ παιδί τους. Μην κατηγγορούμε λοιπόν αυτούς που προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τους Συλλόγους, αλλά να κατηγορούμε αυτούς που με την αδιαφορία τους επέτρεψαν να γίνει αυτό !!!

 2. Αλέξανδρος Δαμασκηνός Says:

  Καλησπέρα, πραγματικά είναι λυπηρά και κατάπτιστα αυτά τα φαινόμενα παλαιοαριστεροκουμουνιστικών τακτικών. Ο κόσμος ως γνωστό τα τελευταία χρόνια έχει απορρήψει και έχει απομονώσει αυτές τις τακτικές και το σημαντικώτερο της έχει αποβάλλει από την καθημερινότητά του,. Βρίσκονται όμως κάποιοι, οι οποίοι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν στήσει πανηγύρι με την οικονομική και κοινωνική πτώση του τόπου εκμεταλευόμενοι την κρίση και το πεσμένο ηθικό του λαού. Άλλοι λειτουργούν σαν σύγχρονοι μαυραγορίτες και άλλοι σαν σύγχρονοι Καρλ Μαρξ και Λένιν για να δώσουν δήθεν διέξοδο στα προβλήματα,του τόπου. Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους την αρχή Διακύρηξης του Κομμουνισμού του Καρλ Μαρξ, οποίος έλεγε ότι ο Κομμουνισμός χτίζεται πάνω σε ερείπια!!! Ερείπια λοιπόν θέλουν κάποιοι ηγέτες (για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα και όχι ιδεολογίες), όπως ο Τσίπρας που ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι τοπικοί ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ όπως είναι ο Τσαλικίδης. Να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους περάσει. Οι τοπικές κοινωνίες στο Δήμο Σαρωνικού τους έχουν απομονώσει, ανεξάρτητα εάν αυτοί ακόμη επιμένουν . Τα σχολεία δεν είναι πεδία διαμάχης παραταξιακών διαφορών. Τα ΔΣ των Συλλογων Γονέων θα συνεχίσουν να λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών και τίποτα άλλο. Συνιστώ λοιπόν στους γονείς που ενδεχομένως έχουν πιστεί να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι, στις εκλογές ανάδειξης των νέων ΔΣ των Συλλόγων Γονέων, συμμετέχοντες σε ομάδες – ομαδούλες παραταξιακές, να αναλογιστούν τι καλό θα προσφέρουν στα παιδιά τους. Τα παιδιά μας, έχουν ανάγκη να είναι οι γονείς τους δίπλα τους δραστήριοι για να μπορούν να φοιτούν σε ένα σχολείο σύγχρονο με εύρυθμη λειτουργία και όχι να έχουν γονείς υποκινητές και οργανωτές κλεισίματος και κατάληψης των σχολείων (τακτικές που δεν οδηγούν πουθενά), μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν κομματικές και παραταξιακές τακτικές και σκοπιμότητες.

  Με εκτίμηση συγχαίρωντάς σας για το άρθρο σας

  Αλέξανδρος Δαμασκηνός
  Πολίτης Δήμου Σαρωνικού

 3. Γιώργος Says:

  Μανώλη σε δικαιολογώ, πρώτο μεγάλο έργο της νέας Αρχής στην Φωκαια, στο χωριό σου, εκεί που διετέλεσες Κοινοτάρχης, πώς να το αντέξεις????

 4. paraliakizoni Says:

  Είναι γνωστό οτι ο κομματισμός ελέγχει όλη την εκπαίδευση μέσω των συνδικαλιστών του, τόσο στούς φοιτητές και μαθητές , όσο και στούς διοικητκούς δημοσιο-τεμπελοχανάδες αλλά δυστυχώς και μέσω των συντεχνιών των καθηγητών .
  Αν οι γονείς θέλουν την μόρφωση των παιδιών, καλούνται να μην συμμετέχουν και να μην παρασύρονται απο τον κομματικό ισοπεδωτισμό και να απαιτήσουν ποιότητα εκπαίδευσης και δουλειά στην εκπαίδευση .(αλλά αυτοί όλοι δυστυχώς δεν φαίνονται)
  Ας επιλέξουν συμβούλια που θα ΕΛΕΓΧΟΥΝ την ποιότητα της εκπαίδευσης και το μέλλον των παιδιών ΤΟΥΣ. Αυτοί σίγουρα δεν μπορούν να είναι κομματικοί και συνδικαλιστές!
  Οσο για τα κόμματα …την δουλειά τους κάνουν!
  Σε βάρος των παιδιών σας ανόητοι …
  Ας το σκεφτούν αυτό κάποιοι γονείς….ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ , ΠΑΝΤΟΥ…

 5. absolutely Says:

  Την παλιά τακτική των κομμουνιστών του εισοδισμού μετέρχεται ο νεοκομμουνιστής Τσαλικίδης για να αλώσει τους Συλλόγους. Σοφρώνη, δεν φαντάζεσαι τι σε περιμένει.

  • "ΜηΣυμβατος" Says:

   ΣΙΓΑ ΡΕ…Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ…….ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΜΑ@…ΚΙΕΣ.

   • ΓΟΝΕΑΣ Says:

    Και την ψυχή του πουλάει μόνο και μόνο να είναι πάνω. Μην σας κάνει έκπληξη αν τον δείτε στην ακροδεξιά. Ηδη με τους δεξιούς έχει τις επαφές του, αλλά και τις βοήθειες του. Οσο για τον γαμπρό του ας πάει να βάψει τίποτα και ας του λείπουν οι σύλλογοι. Ετσι και αλλιώς θα τον χρησιμοποιήσει και αυτόν όπως έχει κάνει και με τους άλλους γαμπρούς του κατά καιρούς.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ.

 6. Γιάννης Says:

  Φυσικά και γίνονται παρεμβάσεις και ειδικά απο τον Τσαλικίδη ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλλει δικούς του στα Δ.Σ. Το παιδί μου πέαι στο Δημοτικό στην Φώκαια όπου προσπαθει να βάλει τον γαμπρό του . Βέβαια οι γονείς αντιδρούν.
  Ειναι ντροπή τους να χρησιμοποιούν τα παιδιά μας για δικά τους οφέλη .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: