Οι αναρίθμητοι λαθροθήρες συνεχίζουν να συλλαμβάνουν άγρια μεταναστευτικά πουλιά

Ένωση Πολιτών για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό «ΕΥΠΛΟΙΑ»

ΓΕΡΑΚΙ στους ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥΣ

ΓΕΡΑΚΙ στους ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥΣ

ΑΕΤΟΣ στη ΧΑΛΑΝΔΡΙΑΝΗ

ΑΕΤΟΣ στη ΧΑΛΑΝΔΡΙΑΝΗ

Σε ένα άγριο σκηνικό εθνικών πολέμων, θρησκευτικών πολέμων, επεκτατικών πολέμων και πολέμων επιρροής, όπου τα νεανικά κινήματα αμφισβήτησης συνθλίβονται εν τη γενέσει τους ή ποδηγετούνται προς όφελος της βαρβαρότητας, είτε οικονομικής είτε θρησκευτικής φύσης…

…Εμείς παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη θέση ότι μόνον ο ανθρώπινος πολιτισμός του οποίου ο άνθρωπος είναι φορέας και κοινωνός, μ’ όλα τα πισωγυρίσματα, τείνει προς τη συνεννόηση και όχι την αδιαλλαξία, και μόνο μέσα απ’ αυτόν θα οδηγηθεί ο πλανήτης γη στην ειρηνική συνύπαρξη.

Επανερχόμαστε λοιπόν σε ένα από τα πλέον αποκρουστικά ζητήματα που απασχολούν ευρέως ακόμη και σήμερα αρκετά νησιά του Αιγαίου. Οι αναρίθμητοι λαθροθήρες συνεχίζουν να συλλαμβάνουν παράνομα με τη χρήση δικτύων και δολωμάτων τα άγρια μεταναστευτικά πουλιά για να τα προωθήσουν προς πώληση και οι κυνηγοί που –παρά τη διαφώτιση που γίνεται από την ομοσπονδία τους για την αναγκαιότητα ύπαρξης της άγριας πανίδας-, συνεχίζουν να πυροβολούν ανεξέλεγκτα κατά παντός κινητού και ακίνητου στόχου.
Τον τελευταίο μήνα μάθαμε από αγρότες της Σύρου για το φόνο 2 σπάνιων αρπακτικών (αετός και γεράκι) πυροβολημένων από κυνηγούς. Κι αυτό μας έκανε να αναρωτηθούμε πόσες τέτοιες ιστορίες συμβαίνουν στα νησιά και δεν τις μαθαίνουμε ποτέ. Και είναι τραγικό και οξύμωρο, οι αρχές στο συγκεκριμένο νησί να διεκδικούν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ενώ δεν μπορούν, και δεν θέλουν, να πείσουν ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του για τη σημασία και το σεβασμό της Άγριας χλωρίδας, της πανίδας, και της Ζωής γενικότερα, αλλά και το σεβασμό των νόμων.
Με τι μούτρα ζητάει λοιπόν, να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα η νήσος αυτή που συνεχίζει για αιώνες το Άγριο Κυνήγι της Άγριας Ζωής!

Advertisements

2 Σχόλια to “Οι αναρίθμητοι λαθροθήρες συνεχίζουν να συλλαμβάνουν άγρια μεταναστευτικά πουλιά”

  1. αγόρι μου ληγμένα παίρνεις ?
    Εσύ δηλαδή είδες όλη την συμπολίτευση να κυνηγάει στην Αγία Φωτεινή ? ημαρτον θεέ μου τι νούμερο είναι αυτό?? .

  2. gudemberg Says:

    Να δεις εδώ στους λόφους της Αγίας Φωτεινής τι γίνεται …..της πουτάνας….. Δημοτικοί σύμβουλοι του Σοφρώνη κυνήγανε και σκοτώνουν ότι βρούν ακόμα και σπουργίτια ή καρακάξες μόνο και μόνο για να πυροβολούν …..οικολόγοι το κώλου …αφού από όπου περνάνε αφήνουν κενά φυσίγγια, πακέτα απο τσιγάρα, προφυλακτικά, σκυλιά αδέπσποτα, τώρα τελευταία και μπάζα δίπλα στους κάδους, άχρηστες οικιακές συσκευές κλπ.

    Εδώ υπήρχαν τέσσερα γεράκια και δυστυχώς εξαφανίστηκαν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: