Ενίσχυση Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Σαρωνικού

Κοινωνικό παντοπωλείοΗ νέα Δημοτική Αρχή Σαρωνικού εστίασε από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της στο σχεδιασμό προγράμματος κοινωνικής μέριμνας με σκοπό την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η οποία πλήττει όλη τη χώρα, από τη συνεδρίαση του πρώτου κιόλας Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισε τη σύσταση Κοινωνικού Παντοπωλείου, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πάσχοντες συμπολίτες μας, μέσω της οργανωμένης προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και απαραίτητων υπηρεσιών.

Οι διαδικασίες για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου προχωρούν ταχέως και υπολογίζεται ότι πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων θα λειτουργήσει και επίσημα σε δυο τουλάχιστον σημεία στον Δήμο Σαρωνικού. Ήδη στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου «ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ» ελήφθη ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σε συνέχεια της υπ. Αριθμ. 221/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου μέσω του Νομικού Προσώπου.

Επιπροσθέτως, στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η δημιουργία παραρτήματος ΚΑΠΗ τόσο στη Σαρωνίδα όσο και στον Κουβαρά.

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Δήμαρχος κ. Γιώργος Σωφρόνης αλλά και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Σταμάτης Γκίνης έχουν δεσμευτεί και θεωρούν πρώτης προτεραιότητας τη διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των δημοτών του Σαρωνικού. «Με στόχο την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων αλλά και όλων όσων χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας αποσκοπούμε στην ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής μέσω του Δήμου, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα. Ευελπιστούμε στη συμμετοχή και την έμπρακτη στήριξη από την πλευρά των συνδημοτών μας, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να λειτουργήσουν όλες οι προβλεπόμενες κοινωνικές δομές και είμαστε σίγουροι ότι θα τους έχουμε στο πλευρό μας. Θέλουμε έναν ανθρώπινο Δήμο Σαρωνικού και είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε!» τόνισε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: