Παράνομη υλοτόμηση στο δάσος Κουβαρά, καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σόφος

Παράνομη υλοτόμηση από ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σόφος. Υποστήριξε ότι οι λαθρουλοτόμοι, δεν αρκούνται σε ξερά δέντρα αλλά κόβουν φρέσκα πεύκα με σκοπό την καύση ή και το εμπόριό τους. Είπε ότι μεγάλα τμήματα του πανέμορφου δάσους αποψιλώνονται. Είπε ακόμα ότι στο παρελθόν είχαν συλληφθεί λαθρουλοτόμοι, αλλά με παρέμβαση πολιτικών δεν οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι έδωσε άδεια σε κάποιον (που δεν κατονόμασε) να καθαρίζει το δάσος από τα ξερά, υπό την εποπτεία του δασαρχείου.

Η αντιδήμαρχος κα. Πρίφτη , υποστήριξε ότι έχει γίνει αυτοψία στο δάσος από το Δασαρχείο και το Δασονομείο και έχει συζητηθεί να δοθεί άδεια για υλοτόμηση σε κάποιες ασθενείς οικονομικά οικογένειες.  Σημείωσε ότι έχει διαπιστώσει και η ίδια ότι είναι πραγματικό γεγονός η λαθρουλοτόμηση  η οποία εξελίσσεται  τα Σαββατοκύριακα όταν το Δασονομείο είναι κλειστό (προφανώς το Σαββατοκύριακο, οι δασοφύλακες ξεκουράζονται από την εβδομαδιαία ξάπλα).

Σχολιάστε