Καταργούνται οριστικά με το μνημόνιο Νο 2 θέσεις αντιδημάρχων και οι αμοιβές τους

Σειρά μέτρων άμεσης εφαρμογής, που θα περιλαμβάνονται στο νέο συμπληρωματικό προϋπολογισμό, συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται εξοικονόμηση 3,2 δισ. ευρώ εντός του 2012 από τον περιορισμό των δαπανών για φάρμακα, για επιδοτήσεις κατοικιών απομακρυσμένων περιοχών, αμυντικές δαπάνες, δημόσιες επενδύσεις, αμοιβές αντιδημάρχων αλλά και περικοπή 550 θέσεων αντιδημάρχων.
Οριστικά και αμετάκλητα θεωρείται κομμένο σε όλη την Ελλάδα το 1/3 περίπου των αντιδημάρχων. Με την χθεσινή υπερψήφιση από τη Βουλή του μνημονίου Νο 2 οι κάποιες αμυδρές ελπίδες των αντιδημάρχων να παραμείνει αμετάβλητος ο αριθμός τους με την καθιέρωση πιθανής προαιρετικότητας εξαλείφτηκε.
Συγκεκριμένα μόλις στην 2η σελίδα του μνημονίου Νο 2, υπάρχει ρητή αναφορά στους αντιδημάρχους και στους ειδικούς συνεργάτες ως εξής : «Ελάττωση του αριθμού των αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού με σκοπό την εξοικονόμηση ποσού τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων Ευρώ» και μάλιστα αυτό πρέπει να γίνει πριν την πρώτη εκταμίευση. Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί το εδάφ. ββ του άρθρου 1 παρ. 2.α του ψηφισθέντος νόμου . Έτσι οι αντιδήμαρχοι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους αν και οι δήμαρχοι θα ήθελαν περισσότερους και για να αναθέτουν τομείς ευθύνης, αλλά και για την ικανοποίηση φιλοδοξιών στην κατανομή αξιωμάτων. Ακόμη και αν ο σχετικός νόμος δεν ψηφιστεί πριν τις εκλογές, θεωρείται βέβαιο ότι λόγω του μνημονίου Νο 2 θα ψηφιστεί από την όποια επόμενη κυβέρνηση.

10 Σχόλια to “Καταργούνται οριστικά με το μνημόνιο Νο 2 θέσεις αντιδημάρχων και οι αμοιβές τους”

  1. Από Το 'Υποζύγιο" Says:

    Να είναι επαγγελματίες – τεχνοκράτες με αποκλειστική απασχόληση τα προβλήματα της διοίκησης του δήμου.

  2. Από Το 'Υποζύγιο" Says:

    Καλύτερα αυτά τα χρήματα να δίνονται σε τεχνοκράτες παρά σε αντιδημάρχους. Τους τεχνοκράτες τους χρειαζόμαστε και όχι τους αντιδημάρχους. Φυσικά οι τεχνοκράτες αυτοί να μην είναι κολλητοί κλπ. αλλά οι θέσεις τους να αναδεικνύονται μέσα από πανελλήνια έρευνα με κατάθεση βιογραφικών κλπ.

  3. ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΑΝΕ..... ΕΜΕΙΣ??? Says:

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΞΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΡΓΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ??
    ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ, ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ……
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΟΥΝ… ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ…… ΕΝΑ ΚΕΛ .. ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ……. ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ….. ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ!!!
    ΔΕ ΣΥΖΗΤΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΙΣ 11.00Π.Μ, ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ …ΒΕΝΕΤΙΑ!!!!
    ΚΑΙ ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ, ΕΙΧΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ…
    ΚΥΡΙΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ?????????????
    ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΝ ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ???
    ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ???

  4. μονομάχος Says:

    Σίγουρα αυτό το μέτρο το χαιρετίζουν ΄΄ολοι οι πολίτες πολύ θετικά .
    Είναι όντως πρόκληση να βλέπεις ένα Δήμο όπως τον Σαρωνικό
    και να έχει πέντε αντιδημάρχους ,που εν πάσει περιπτώσει όχι
    μόνο δεν παράγουν έργο αλλά απαιτούν .
    Προτείνω πάντως να κάνουμε ένα γκάλοπ στο blog αυτό να δούμε
    ποιοί αντιδήμαρχοι θα φύγουν απο τον Σαρωνικό.

  5. κουβαριώτης Says:

    Δόξα τω μνημονίω .
    Να απαλλαχτούμε απο όλους αυτους τους κηφήνες που μας λυμαίνονται .
    Ελπίζω ο Σοφρώνης και η Πρίφτη θα είναι απο τους πρώτους
    που θα φύγουν .

  6. Σωστό το μέτρο όσον αφορά τους Αντιδημάρχους, όχι μόνο εδώ αλλά σε όλη την χώρα. Μου μοιάζει ότι δεν έγινε αλλαγή του Καποδίστρια με τον Καλλικράτη.
    Δεν συμφωνώ όμως με την κατάργηση των θέσεων των εργαζομένων.
    Δυστυχώς βλέπω ότι οι θιασώτες των μνημονίων είναι περισσότεροι από τους 199 βουλευτές της Βουλής που ψήφισαν τον σχετικό νόμο.
    Όχι, σε καμία περίπτωση όχι στις θέσεις των εργαζομένων αλλά και των μισθών.
    Δεν ακούω φωνές για κατάργηση των προνομίων των Βουλευτών. Τουλάχιστον όλοι αυτοί που ψήφισαν ΟΧΙ πρέπει σήμερα κιόλας να ζητήσουν να τους κοπούν όλα τα προνόμια τους όπως είναι τα αυτοκίνητα, τα τηλέφωνα [κινητά και σταθερά] ταχυδρομικά τέλη, ιδιαίτερους γραμματείς, ξενοδοχεία, έξοδα παραστάσεως κ.λ.π.
    Είναι πολλά τα προνόμια τους και η απόδοση τους σχεδόν μηδενική.
    Ελπίζω συμφωνείτε.

  7. Απλα….θα φανει ποιοι τωρα, αγαπουν τον τοπο τους και ποιοι κοιταγανε μονο το οικονομικο……
    Για να δουμε…..

  8. Τζιμ Λόντος Says:

    Σωστό το μέτρο. Για κάποιους μάλιστα Αντιδημάρχους που έχουν ταλαιπωρήσει τους Δημότες, θα πρότεινα όχι μόνο να κοπούν οι αμοιβές τους. αλλά να δώσουν και κάτι.

Σχολιάστε