Ψήφισμα των οικιστών του Μαύρου Λιθαριού για το Σχέδιο Πόλης

Ψήφισμα συνυπέγραψαν 100 και πλέον οικιστές του Μαύρου Λιθαριού, το οποίο απευθύνετε στον Νομάρχη Ανατολικής Αττικής, με το οποίο ζητούν να επισπευτούν οι διαδικασίες  έγκρισης όλων των τροποποιήσεων που έχουν κατατεθεί, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα το σχέδιο πόλης. Αφορμή για το ψήφισμα των οικιστών υπήρξε η άρνηση αφενός του μελετητή να συνεχίσει τη διαδικασία των τροποποιήσεων, αφετέρου η απροθυμία των υπηρεσιακών παραγόντων να τις εγκρίνουν, λόγω των απειλών που διατυπώνονται για δήθεν παράνομες πράξεις από την Νικολέτα Καπερώνη.  Οι οικιστές ζητούν την προστασία του Νομάρχη, γιατί όπως αναφέρουν το σχέδιο πόλης χρησιμοποιείται  ως μέσον πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ανάβυσσος 24 Ιανουαρίου 2010
Προς
κ. Νομάρχη Ανατολικής Αττικής

Εμείς  οι κάτοικοι του Μαύρου Λιθαριού Αναβύσσου, πληροφορηθήκαμε ότι η εφαρμογή του Σχεδίου Πόλεως της περιοχής µας κωλυσιεργεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες για ανεξήγητους για εμάς λόγους.
Κύριε Νομάρχα, το πολυπόθητο για μας σχέδιο που οι διαδικασίες κατάρτισής του είχαν αρχίσει το 1985 και η έγκρισή του έγινε το 2006 το περιμένουμε όλοι εμείς που έχουμε τα σπίτια µας στο Μ. Λιθάρι ή έχουμε αγοράσει οικόπεδα. Περιμένουμε την εφαρμογή του για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε επιτέλους την περιουσία µας. Να την μεταβιβάσουμε στα παιδιά µας. Να χτίσουμε στα οικόπεδά µας νόμιμα και όχι τις παράγκες µε τα καρκινογόνα ελλενίτ ή τα παράνομα σπίτια που µας υποχρεώνει µε την ολιγωρία της η πολιτεία να φτιάχνουμε.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι το υπάρχον σχέδιο είναι το ιδανικότερο για την περιοχή µας, γνωρίζουμε τις αδυναμίες του και εμείς οι ίδιοι προβληματιστήκατε σε πολλές περιπτώσεις, πειστήκαμε όμως ότι πρέπει να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και να εφαρμοστεί το νομοθετικό πλαίσιο (άρθρο 10 ν. 3044/2002) το οποίο ισχύει και δεν έχει τροποποιηθεί.
Αν το σχέδιο του Μαύρου Λιθαριού χρησιμοποιείται ως µέσο αντιπαράθεσης ζητούμε την προστασία σας Κύριε Νομάρχα, και παρακαλούμε για την έγκριση και-των υπόλοιπων ­τροποποιήσεων του σχεδίου που επιλύουν πολλά ζητήματα, που έχουν ανακύψει μέσα στην 20ετία που παρήλθε από τη αρχική μελέτη ως την τελική έγκρισή του, ούτως ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η πράξη εφαρμογής του υπάρχοντος σχεδίου.
Εμείς οι κάτοικοι του Μαύρου Λιθαριού εξουσιοδοτούμαι τα δύο συλλογικά µας όργανα, Εξωραϊστικό Σύλλογο και Ναυτικό Όμιλο, για την κατάθεση της παρούσας στην Υπηρεσία σας και την προσωπική σας ενημέρωση.

Με τιμή
Κάτοικοι Μαύρου Λιθαριού Αναβύσσου

Σχολιάστε