Πυρκαγιά στη χωματερή της Γερακίνας

Όλα τα είχε η Γερακίνα, ΚΕΛ της ετοιμάζουν, σήμερα (26/10/2011) πήρε και φωτιά. Μνήμες 2006 ξανάζησαν όσοι έτρεξαν στη ν παλιά χωματερή της Φώκαιας για να συνδράμουν το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην χωματερή και έκαιγε επί τρίωρο τουλάχιστον.

Για άγνωστη αιτία πήραν φωτιά κλαδιά που πετιούνται εκεί όλο το καλοκαίρι και θάβονται από σκαπτικό μηχάνημα που έχει αναλάβει εργολαβικά την δουλειά.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 11:00 περίπου και η πρώτη κλήση στην πυροσβεστική έγινε στη 11:24. Το πυροσβεστικό της κοινότητας της Φώκαιας έφτασε στην χωματερή στις 11:45 χωρίς όμως τον χειριστή του αλλά άλλον υπάλληλο της κοινότητας και μετά από 10 λεπτά κατέφθασε και  το βυτιοφόρο της κοινότητας.

Το πρώτο όχημα της πυροσβεστικής έφτασε στις  12:05 και ακόμα δύο οχήματα στις 12:15, τέτοια ταχύτητα. Και να φανταστεί  κάποιος ότι είναι τέλος Οκτωβρίου και όχι Αύγουστος ,

Τελικά η πυρκαγιά  περιορίστηκε σε συγκεκριμένο χώρο και αποτράπηκε η επέκτασή της προς τ ον λόφο προς την πλευρά του Θυμαριού, παρά τους πνέοντες ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης 7 μποφόρ.

Ένα Σχόλιο to “Πυρκαγιά στη χωματερή της Γερακίνας”

  1. Και κλάμα οι κυρίες Says:

    45 λεπτά έκανε να έρθει η πυροσβεστική; Φαίνεται ότι δεν ήθελαν να αφήσουν στη μέση την παρτίδα τάβλι. Είχαν ξεκινήσει τουρνουά

Σχολιάστε