Νέα στοιχεία για την εμπλοκή Κωνσταντέλου στην υπόθεση των κατασχέσεων σε βάρος του δήμου Αναβύσσου

Μετά τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το blog attikosparatiritis.wordpress.com, σχετικά με την συμμετοχή του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ανδρέα Κωνσταντέλου (δείτε εδώ), ως μηχανικού του ιδιώτη που διεκδικούσε αποζημίωση από τον δήμο Αναβύσσου, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής 19/10/2012, ήρθαν και νέα στοιχεία στην επιφάνεια.
Όπως δήλωσε η νομική σύμβουλος του δήμου, δικηγόρος κα Λαδά, σε τρεις πανομοιότυπες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων αυτή του κ. Μπατιλίδη, μάρτυρας υπέρ των ιδιωτών που διεκδικούν αποζημιώσεις από τον δήμο, ήταν ο συνέταιρος και συγγενής (θείος) του Ανδρέα Κωνσταντέλου κ. Μιχάλης Τροχίδης.

Ο κ. Τροχίδης κατέθεσε ως μάρτυρας, κατά τον καθορισμό του ύψους του τμήματος αποζημείωσης ανά τετραγωνικό μέτρο, το οποίο χαρακτηρίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Σαρωνικού, ως υψηλότατο σε σχέση με τις αντικειμενικές αξίες της περιοχής.
Άρα και με τα νέα στοιχεία που όπως αναφέραμε, η νομική σύμβουλος του δήμου έφερε στην επιφάνεια, αποδεικνύεται ότι ο κ. Κωνσταντέλος, όχι μόνο γνώριζε όλες αυτές τις υποθέσεις, όχι μόνο είχε ενημερωθεί για τις δικαστικές υποθέσεις, αλλά ο ίδιος και το περιβάλλον του είχαν συμβάλει αποφασιστικά και στην κατοχύρωση των διεκδικήσεων των ιδιωτών σε βάρος του δήμου και στον καθορισμό του ύψους των διεκδικήσεων τους.

Πιστεύει ο οποιοσδήποτε εχέφρων πολίτης αυτού του τόπου, ότι ο κ. Κωνσταντέλος σε όλη τη διάρκεια του 2010, όταν εξελίσσονταν οι τρεις συγκεκριμένες δίκες, δεν είχε ενημερωθεί γι΄ αυτές  από τους «πελάτες» του, στους οποίους συμπαραστεκόταν ο ίδιος ως συντάκτης τεχνικών εκθέσεων και ο συνεταίρος – συγγενής του ως μάρτυρας στα δικαστήρια;

3 Σχόλια to “Νέα στοιχεία για την εμπλοκή Κωνσταντέλου στην υπόθεση των κατασχέσεων σε βάρος του δήμου Αναβύσσου”

  1. Ειλικρινά περιμένω να ακούσω κάποιες παραιτήσεις .
    Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι τόσο χοντρόπετσοι και
    αμετροεπείς . Ισως παραιτηθούν στο επόμενο Δ.Σ.
    οι πρωταγωνιστές αυτού του φιάσκου .

  2. Δημότης Says:

    Με όλα αυτά που διαβάζω μούρχεται στο νού η βδέλα,το τσιμπούρι ,τέτοια πράγματα…οπως αυτά ρουφάνε ,ετσι και κάποιοι άνθρωποι που εκλέγονται κ μας διοικούν , τεχνοκρατικά, προσπαθούν να ρουφήξουν οχι αίμα βέβαια, αλλά χρήμα.Το χρήμα τού δήμου που συμβαίνει να είναι το δικό μας χρήμα και των παιδιών μας .
    Εύχομαι να πρόκειται για παρεξήγηση και να μην βγούν αληθινές αυτές οι σκέψεις,παρ’όλα αυτά…

  3. Ηθικά ίσως δεν στέκει και ίσως θα έπρεπε να δοκιμαστεί και αυτός και να παραπεφτεί στα αρμόδια όργανα του ΤΕΕ για να δούμε και στην πράξη αν επιτρέπονται αυτές οι τακτικές μηχανικών που τυχαίνει να είναι και δημοτικοί σύμβουλοι.
    Δυστυχώς σε ένα μικρό τόπο όπως ο δικός μας συμβαίνει τα δημόσια συμφέροντα να καταπατούνται ακόμη και από τους ίδιους τους ταγούς προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.
    Όλο το δημόσιο είναι σάπιο διότι δεν υπάρχει έλεγχος. Κανένας δεν ελέγχει κανένα και όλα εναποτίθενται στην καλή διάθεση και καλή πίστη του υπάλληλου ή του αιρετού στο δημόσιο.

Σχολιάστε