Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Δ.Μ.Κ.Ε. Σαρωνικού κ. Λ. Τσακιρίδης

Λύσανδρος ΤσακιρίδηςΤην παραίτησή του υπέβαλε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Δημοτικής Μονομετοχικής Κατασκευαστικής Εταιρείας του Σαρωνικού (ΑΔΜΚΕΣ) της Τρίτης 11/11/2014, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος κ. Λύσανδρος Τσακιρίδης. Η παραίτηση υποβλήθηκε για προσωπικούς λόγους, όπως δήλωσε, αν και όπως διαπιστώθηκε από το ρεπορτάζ του Αττικού Παρατηρητή, οι λόγοι είναι πολιτικοί και κυρίως λόγοι διαφάνειας.

Συγκεκριμένα με προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε ομόφωνα, να ανατεθεί σε ορκωτούς λογιστές ο έλεγχος των οικονομικών της εταιρείας η οποία κατά γενική ομολογία λειτουργούσε σε αδιαφανείς συνθήκες ακόμα και για το Δημοτικό Συμβούλιο του Σαρωνικού. Οι μόνοι που είχαν την απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη της λειτουργίας της εταιρείας, ήταν ο πρώην Δήμαρχος κ. Φιλίππου και ο τελευταίος Πρόεδρος της ΑΔΑΜΚΕΣ Βαγγέλης Ζεκάκος. Ο ίδιος ο σημερινός Δήμαρχος κ. Γιώργος Σωφρόνης. έχει παραδεχτεί τις αδιαφανείς συνθήκες λειτουργίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αττικό Παρατηρητή, αμέσως μετά τις εκλογές. Όπως λοιπόν πληροφορηθήκαμε, κάποιοι ενοχλήθηκαν από την απόφαση και έπεσαν τα τηλέφωνα, ώστε να μην γίνει κανένας έλεγχος στην εταιρεία, ή να γίνει ένας καθοδηγούμενος έλεγχος. Ως δικαιολογία ειπώθηκε ότι δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι Ορκωτοί Λογιστές και ότι θα μπορούσε αυτός ο έλεγχος να γίνει από λογιστές υπαλλήλους του Δήμου.

Επικοινωνώντας με στελέχη του Δ.Σ. της εταιρείας, πληροφορηθήκαμε, ότι ο παραιτηθείς Διευθύνων Σύμβουλος, είχε θέσει ως πρώτη προϋπόθεση για την ανάληψη της ευθύνης της εταιρείας, την απόλυτη διαφάνεια και τον έλεγχο των οικονομικών της. Την ίδια ακριβώς προϋπόθεση έχουν θέσει και δύο ακόμα στελέχη του Δ.Σ., οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα αποχωρήσουν σε περίπτωση μη υλοποίησης του ελέγχων και την παράδοση καθαρής της εταιρείας. Γίνεται ίσως κατανοητή η επίκληση προσωπικών λόγων στην παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, αλλά δεν γίνονται πιστευτοί.

Θα έπρεπε κατά την άποψή μας ο κ. Λύσανδρος Τσακιρίδης να εξηγήσει στο Δ.Σ. τους ακριβείς λόγους της παραίτησής του, μια και η εταιρεία αυτή αποτέλεσε για μια τετραετία την μαύρη τρύπα της οικονομικής διαχείρισης των Φιλίππου – Ζεκάκου και είναι απολύτως δικαιολογημένη η όποια επιφυλακτικότητά του.
Να σημειωθεί ότι στελέχη του Δ.Σ. μας πληροφόρησαν ότι ήδη έχει καταγραφεί έλλειμμα 60.000 € στην εταιρεία από την διαχείριση των καντινών.

Τέλος διαπιστώσαμε ότι, στέλεχος του Δ.Σ. της εταιρείας αιρετός, έχει ο ίδιος την διαχείριση καντίνας στην παραλία Αναβύσσου. Εφόσον επιβεβαιωθεί και αυτή η πληροφορία και πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, θεωρούμε ότι πρέπει γίνει αμέσως αντικατάσταση του, επειδή κατά την γνώμη μας δεν είναι συμβατές οι δύο ιδιότητες στο ίδιο πρόσωπο.
Περιμένουμε την τοποθέτηση επί όλων αυτών, του νέου Προέδρου της ΑΔΑΜΚΕΣ κ. Χαρίτου και την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου, προς αποκατάσταση της υγιούς λειτουργίας της εταιρείας.

Advertisements

8 Σχόλια to “Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Δ.Μ.Κ.Ε. Σαρωνικού κ. Λ. Τσακιρίδης”

 1. Οι ορκωτοί που θα έβαζε ο Δήμαρχος για να ελέγξουν την ΑΔΜΚΕΣ, όταν θα αναλάμβανε τα καθήκοντα του, με τι έρχονται ? Με την καρέτα-καρέτα ? Γιατί δεν εξηγεί δημόσια τους λόγους που δεν το κάνει ? Ποιον καλύπτει ?

 2. Ο ποιμένας Says:

  Απλά να σας ενημερώσω ότι ο Χαρίτος Μανώλης δεν έχει αυτοκίνητο της ΑΔΜΚΕΣ και δεν κάνει φροντιστήρια. Αντιθέτως το βράδυ κυκλοφορεί όχι μόνος…με το Cayenne ( λευκό φορτηγάκι) που διαθέτει!!!

  • Θανάσης Λύτρας Says:

   Ρε ποιμένα, άσε τις λαλακίες, τον έχουμε δει πολλοί να κυκλοφορεί με το βανάκι που είχε ο Ζεκάκος και κυκλοφορούσε όλη μέρα. Και τη νύχτα το είχε έξω από το σπίτι του, γιατί έλεγε ότι τον καλούσαν τα μεσάνυχτα να πηγαίνει στα έργα του δήμου. Ζεκάκος στη θέση του Ζεκάκου φιλοδοξεί να γίνει ο φλεφλές και μάλιστα σε κακή απομίμηση.

 3. ΓΙΑΝΝΗΣ Says:

  Θα είναι συνένοχοι όλοι οι νεοδιορισθέντες του ΔΣ της ΑΔΜΚΕΣ άν
  δεν απαιτήσουν εδώ και τώρα έλεγχο απο ορκωτούς .
  Εκτός αν και αυτούς τους έβαλε στο κόλπο ο φελλός .
  είναι γλυκιά η μάσα ωρε κλεφτόπουλα ????

  ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Κώστας Λεβιζιώτης Says:

  Τιποτε δεν άλλαξε στην αμαρτωλή ΑΔΜΚΕΣ .
  Ο νέος πρόεδρός της ο Μανώλης Χαρίτος κυκλοφοράει συνέχεια με το αυτοκίνητο της ΑΔΜΚΕΣ , και μάλιστα πηγαίνει ακόμα και στα φροντιστήρια που κάνει τα βράδια με αυτό .
  Αυτά δεν τα βλεπει ο Σοφρόνης ή ΄κάνει πως δεν τα βλέπει ?

 5. ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΤΥΡΑΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ!!ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ

 6. Ανάκατα Says:

  Σας πληροφορώ λοιπόν ότι το τηλεφώνημα στο οποίο αναφέρεστε έπεσε από την αντιπεριφέρεια Αττικής, εκεί όπου κατοικοεδρεύει ο απολύτως υπεύθυνος για την αδιαφανή ΑΔΜΚΕΣ. Και αν κάποιοι ρωτούν γιατί ο Ζεκάκος ψήφισε την απόφαση να μπει ορκωτός λογιστής, μα δεν θέλει πολύ μυαλό, για ξεκάρφωμα. Μετά θα τηλεφώνησε στον Φιλίππου και θα του είπε, αυτοί εδώ θέλουν να μας κάνουν έλεγχο Πέτρο, πάρε τα μέτρα σου. Και πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα σ΄ αυτό τον κ. Λύσανδρο Τσακιρίδη, που δεν έκλεισε τα μάτια για να οδηγηθούν οι ρεμούλες στην συγκάλυψη. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. Ο Σωφρόνης χρειάζεται στήριξη, γιατί δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα λαμόγια. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ανθρώπους σαν τον Τσακιρίδη.

 7. περαστικός Says:

  Γιατι απαλλάσσετε της διαχείρισης τον προηγούμενο διευθύνοντα σύμβουλο κο Βιτουλαδιτη τον τρίτο σωματοφύλακα (όπως λέει) μανωλης -ανδρεας- νικος.Επίσης ο δήμαρχος έχει την πολίτικη ευθύνη,τις νομικές στα νομικά πρόσωπα ιδ.δίκαιου έχει η διοίκηση τους….που είναι υπόλογη στους μετόχους δηλαδή στο δημοτικό συμβούλιο (μια μετοχή)!!Όσο το δημοτικό συμβούλιο δεν απαιτεί απολογισμό φλερτάρει με το να μοιραστεί τους καταλογισμούς….!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: